perjantai 3. kesäkuuta 2011

Legokakku


Poikani ovat siis molemmat syntyneet toukokuussa ja valitettavasti siinä tahtoo käymään niin että synttärit ovat yhteis synttäreitä. Isompi saikin omat kaveri synttärit, mutta pienemmälle ei niitä alettu järjestämään (anteeksi rakas kuopukseni). Onneksi tämän ikäiset eivät vielä osaa edes kauheesti vaatia ;)

Kakkun teema muokkaantui lomareissumme pääkohteen vuoksi, eli kävimme legolandissa. Päälle siis tehtiin pojat ukkoina ja palikoita. Kakku oli sokerikakkupohja, sprite kostutuksella, sisällä banaaniviipaleita ja pätkismousse (ohje sama kuin suklaamoussessa). Eristeenä sokerikreemi ja päällä "vaahtokarkkimassa". Koristeet sokerimassaa.

13 kommenttia:

 1. Voi apua, täällähän on taas vaikka mitä ihanuuksia:) Nuo alemmat cakepopsit olivat todella hienoja, näyttivät nyt tosiaan vähän erilaisilta, kuin ne edelliset:) Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla!
  Teitkö nuo legopalikat ja ukkelit niillä Legolandissa myytävillä jääpalamuoteilla? Mahtava ideta, meillä ne ovat todella ahkerassa käytössä, milloin mitäkin niissä jäädytetään, tätä en olekan vielä keksinyt!

  VastaaPoista
 2. Riikka, kiitos :) . Cake popsit näyttää tällä kertaa ihan siltä miltä pitääkin :D Noi koristeet on tehty juurikin niillä muoteilla. Heti kun näin ne, niin mulla alkoi kakkuideat raksuttamaan. Mietin että niissä vois tehdä vaikka jotain kohvehtejakin (jos osais). Vaikka oli muotit noiden ukkojen kanssa, meinas silti hermo mennä kahden kanssa. Sen verran piiperrystä oli pitää värit erillään.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva kakku! Tiedän muutamankin nuoren miehen, jonka mieleen tällainen kakku taatusti olisi :) Varmasti aikanaan myös omani, joten kiitos ideasta, korvan taakse meni ;)

  VastaaPoista
 4. Sinikka, nyt mä vasta tajusin että kuka olet ;D Vapaasti saa ideoita lainata!!

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo Lego-kakku (ja moni muukin)! Missäspäin maata sä kakkuja teet? Mietin siis, että saisiko sulta helposti tilattua...?

  VastaaPoista
 6. Suvi, kaunis kiitos!Etelä-Suomessa asustellaan. Teen kakkuja ihan harrastepohjalta,sukulaisille ja ystäville olen pyynöstä tehnyt. Myyntihän kotoa on kielletty hygienia säädösten takia.

  VastaaPoista
 7. Hieno! Ja vitsit noi legot on aidon näköiset! Katsoin eka että ne on oikeita.... :)

  VastaaPoista
 8. Sofiella, kiitos! Jos luit kommentteja sullekkin paljastui että fuskasin noiden koristeiden kanssa ja tein muotin avulla. Jos siis joskus tarvitset niin täältä löytyy ;D

  VastaaPoista
 9. Näistä kävitkin kommentoimassa Juhlan aika- blogissani. Nyt vasta tulin kurkkaamaan...siis vallanmainioita nämä muotit! Konvehteja vaan tekemään seuraavaksi ; )

  VastaaPoista
 10. Miia, mietin just että pitäiskö tehdä noista jämä suklaista lego konvehteja :D

  VastaaPoista
 11. Voi hitsinvitsi, toivottavasti sulla piippaa tietokone tai puhelin ku saat kommentin, mulla on hätäpaniikki! Pitäis nyt tehdä legokakkua… miten oot tehnyt noi legopalikat, noi nupit palikoissa mua mietityttää…. miten niistä saa noin oikeen näköset. Aatelin ihan rauhassa testailla ja googlailla, mutt kävi tässä ilmi, että kakku haetaankin jo huomenna aamulla, eikä ylihuomenna :D Pikasen tuli kiirus, puolet koristeista tekemättä…..oh my!

  VastaaPoista
 12. Jaaaa, nyt vasta luin kommentit :D Sulla on muotit, voi apua miten mä selviin niistä hemmetin palikoista!!!!

  VastaaPoista
 13. Iina, isot pahoittelut ovat paikallaa. Kuten varmaan huomaat minulla ei mikään piippaa kun viesti tulee :( Olen pitänyt vähän taukoa kakuista ja leipomisesta useamman kuukauden ajan. Olen kärsinyt 24/7 raskauspahoinvoinnista joka on aiheuttanut että pelkkä kakkujen näkeminen tekee pahaa. Toivottavasti sait kakun kunnialla matkaan!

  VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!