Meillä kävi eilen vieraita ulkomailta. Miehen täti oli Suomessa "kesälomalla" ja meidän iloksi kerkesi käymään meilläkin kaffella.
Tarjoilut olivat vähän pikaisesti väännettyjä. Tein juustokakun aamulla ennen kuin kurvasin töihin, aikaa siis oli jähmettymiseen ;)
Valkosuklaa-mustikkakakku:
¤375g täytettyjä kaurakeksejä
¤50g margariinia/voita
¤ 5dl flora vispiä
¤400g tuorejuustoa
¤260g valkosuklaata
¤ Sokeria oman maun mukaan, itse laitoin n.1dl
¤ 1rlk vanija-aromia
¤ liivatetta
¤ tilkka maitoa
¤ pakastemustikoita (n.300g)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele vuokan (26cm) pohjalle ja reunoille. Vatkaa vispi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa. Kuumenna maitotilkka ja liota liivatteet siihen. Vatkaa seokseen hyvin vatkaten. Lisää sulatettu suklaa ja sen jälkeen maista sokerin tarve. Lisää joukkoon kohmeiset mustikat (n.250g) ja sekoita. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä.
Koristele jäisillä mustikoilla ja valkosuklaalla mielesi mukaan.
Tätä kyllä kannattaa kokeilla vaikka johonkin kesän juhlaan, kakun voi tehdä etukäteen pakkaseen ja koristella vasta juhlapäivänä.
Ajattelin tehdä mustikka-valkosuklaa-juustokakun ristiäisiin, taidankin kokeilla tätä mun perinteisen ohjeen sijaan!
VastaaPoistaIhana idea toi valkosuklaa tossa päällä. Taidan testata sen Mikaelin synttäreille ainakin jossain muodossa:).
VastaaPoistakiitos ohjeesta, mä tein tätä eilen ja hyvää oli! :)hiukan tosin jouduin muokkamaan kun ei kaikkia aineita ollut. :)
VastaaPoistaOho, mullahan on nää aikaisemmatkin kommentit jääneet ihan huomiotta :P
VastaaPoistaHasbu, me taidettiin tämä keskustelu käydä tuolla FB:n puolella ;)
E, kokeiltko sä tätä lopulta?
Sode, aina kiva kuulla kun mun reseptejä kokeilaan. Ja voin kertoa että joka kertaa melkein tulee jotain sävellettyä kun aineta puuttuu ;)