Siirry pääsisältöön

Valkosuklaa-mustikka-juustokakku



Meillä kävi eilen vieraita ulkomailta. Miehen täti oli Suomessa "kesälomalla" ja meidän iloksi kerkesi käymään meilläkin kaffella.
Tarjoilut olivat vähän pikaisesti väännettyjä. Tein juustokakun aamulla ennen kuin kurvasin töihin, aikaa siis oli jähmettymiseen ;)

Valkosuklaa-mustikkakakku:

                                                   ¤375g täytettyjä kaurakeksejä
 ¤50g margariinia/voita
¤ 5dl flora vispiä
¤400g tuorejuustoa
¤260g valkosuklaata
¤ Sokeria oman maun mukaan, itse laitoin n.1dl
¤ 1rlk vanija-aromia
¤ liivatetta
¤ tilkka maitoa
¤ pakastemustikoita (n.300g)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele vuokan (26cm) pohjalle ja reunoille. Vatkaa vispi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa. Kuumenna maitotilkka ja liota liivatteet siihen. Vatkaa seokseen hyvin vatkaten. Lisää sulatettu suklaa ja sen jälkeen maista sokerin tarve. Lisää joukkoon kohmeiset mustikat (n.250g) ja sekoita. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä.

Koristele jäisillä mustikoilla ja valkosuklaalla mielesi mukaan.



Tätä kyllä kannattaa kokeilla vaikka johonkin kesän juhlaan, kakun voi tehdä etukäteen pakkaseen ja koristella vasta juhlapäivänä.

Kommentit

  1. Ajattelin tehdä mustikka-valkosuklaa-juustokakun ristiäisiin, taidankin kokeilla tätä mun perinteisen ohjeen sijaan!

    VastaaPoista
  2. Ihana idea toi valkosuklaa tossa päällä. Taidan testata sen Mikaelin synttäreille ainakin jossain muodossa:).

    VastaaPoista
  3. kiitos ohjeesta, mä tein tätä eilen ja hyvää oli! :)hiukan tosin jouduin muokkamaan kun ei kaikkia aineita ollut. :)

    VastaaPoista
  4. Oho, mullahan on nää aikaisemmatkin kommentit jääneet ihan huomiotta :P

    Hasbu, me taidettiin tämä keskustelu käydä tuolla FB:n puolella ;)

    E, kokeiltko sä tätä lopulta?

    Sode, aina kiva kuulla kun mun reseptejä kokeilaan. Ja voin kertoa että joka kertaa melkein tulee jotain sävellettyä kun aineta puuttuu ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...