Siirry pääsisältöön

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D
No tuumasta toimeen ja google laulamaan. Löysin muutamia reseptejä (jenkki versioita) joita yhdistelemällä tein oman version. Ja tällaisia niistä sitten tuli.
 
 
 
 
Banaani-kaurakeksi:
(n. 20kpl)
 
- 3 ylikypsää banaania (normaalitkin käy, mutta mitä tummempi banaani sitä makeampi)
- 1prk vauvan omenasosetta (Piltti)
- 1dl turkkilaista jugurttia (maidottoman saat käyttämällä kaurakermaa)
-1 muna (voi halutessaan jättää pois)
(- 1rkl hunajaa, jos haluaa makeutta. Itse en laittanut)
-5,5dl kaurahiutaleita
- 1dl rusinoita
-1tl kanelia
1tl leivinjauhetta (ei välttämättä tarvitse laittaa, itse kokeilin)
 
Laitaa uuni lämpeämään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon omenasose, jugurtti ja muna. Sekoita joukkoon kaneli ja leivinjauhe. Lisää joukkoon kaurahiutaleet (gluteiinittoman saat käyttämällä aito-kauraa). Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinan joukkoon rusinoiden kanssa. Tiputtele lusikan avulla nokareita pellille ja paista 15-20min.
 
Nämä keksit maistuivat erinomaisesti meidän 10kk ikäiselle ja myös kohta 8-vuotiaalle isoveljelle. Tuntuvat vaan olevan niin hyviä että hävisivät hyvin nopeasti parempiin suihin. Olen itse taas sokerittomalla "kuurilla" tai siis herkuttomalla. Nämä maistuivat hyvin myös aikuiseen suuhun ja veivät makean nälkää ;)
 
Tässä raati maistelemassa :)
 


Kommentit

  1. Kiitos herkullisesta ohjeesta, maistui. Kuuluuko nämä jäädä pehmeäksi vai paistoinko liian vähän aikaa? Ja mitä luulet säilyvyydestä? Pidänkö huoneenlämmössä vai jääkaapissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui. Keksit ovat tosiaan sellaisia pehmeitä, helppo mutustella vaikka ilman hampaita. Itse säilytin jääkaapissa. Koska jäävät aika kosteiksi niin jääkaappi on varmasti paras paikka säilyttää.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi