Siirry pääsisältöön

Noppo blues

Ystäväni isä debytoi esikoiskirjailijana kirjallaan Noppo blues. Perhe halusi järjestää kirjailijalle ylläri julkkarit. Olivat kuulemma erittäin onnistuneet kemut.
 
 Valitettavasti en ole itse kirjaa lukenut, mutta uteliaat voivat käydä siihen tutustumassa täällä. Olen aina ollut kova lukemaan. Mikä on rentouttavampi tapa päättää päivä kuin lukea hyvää kirjaa omassa sängyssä ennen nukkumaan menoa...... No nyt siellä meidän huoneen nurkassa asustaa pieni neitokainen jonka takia ei ole mitään asiaa sytyttää lamppua illalla nukkumaan mennessä. Pimeässä pitää hiipiä peiton alle ettei neiti vaan herää vaatimaan palvelua :D
 
En ole aikaisemmin tehnyt kirjakakkua. Muistelin että olen nähnyt jossain ohjeet siihen kuinka tehdään sellainen avonainen kirja, mutta koska halusin nimen omaan kannen niin piti pärjätä omilla ideoilla. Kakku on siis tehty säädettävään neliön malliseen vuokaan (säädetty kokoon A4). 7 munan sokerikakkupohja. Kakkuun toivottiin raikasta makua ja siellä on sisällä lemoncurdmousse. Voin naputella ohjeen jos jotain kiinnostaa? Koristeissa on käytetty kaulintamassaa ja sokerimassaa sekaisin. Pitkästä aikaa sai tehdä töitä että massa on juuri oikean värinen.
 
 
Päälystin ensin sivun ja sitten lisäsin kannen. Virhe oli että värjäsin massaa liian vähän ja kannesta tuli liian ohut, paksumpi olisi antanut vielä enemmän kirjafiilistä. Kuva heijastaa sen verran että kirjailijan nimi ei näy, mutta todellisuudessa se kyllä näkyi. Ja sekin näkyi että oli ihan vinoon kirjoitettu. Tuo vapaalla kädellä tekeminen ei vaan ole mun juttu ;)



Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi