perjantai 17. huhtikuuta 2015

Noppo blues

Ystäväni isä debytoi esikoiskirjailijana kirjallaan Noppo blues. Perhe halusi järjestää kirjailijalle ylläri julkkarit. Olivat kuulemma erittäin onnistuneet kemut.
 
 Valitettavasti en ole itse kirjaa lukenut, mutta uteliaat voivat käydä siihen tutustumassa täällä. Olen aina ollut kova lukemaan. Mikä on rentouttavampi tapa päättää päivä kuin lukea hyvää kirjaa omassa sängyssä ennen nukkumaan menoa...... No nyt siellä meidän huoneen nurkassa asustaa pieni neitokainen jonka takia ei ole mitään asiaa sytyttää lamppua illalla nukkumaan mennessä. Pimeässä pitää hiipiä peiton alle ettei neiti vaan herää vaatimaan palvelua :D
 
En ole aikaisemmin tehnyt kirjakakkua. Muistelin että olen nähnyt jossain ohjeet siihen kuinka tehdään sellainen avonainen kirja, mutta koska halusin nimen omaan kannen niin piti pärjätä omilla ideoilla. Kakku on siis tehty säädettävään neliön malliseen vuokaan (säädetty kokoon A4). 7 munan sokerikakkupohja. Kakkuun toivottiin raikasta makua ja siellä on sisällä lemoncurdmousse. Voin naputella ohjeen jos jotain kiinnostaa? Koristeissa on käytetty kaulintamassaa ja sokerimassaa sekaisin. Pitkästä aikaa sai tehdä töitä että massa on juuri oikean värinen.
 
 
Päälystin ensin sivun ja sitten lisäsin kannen. Virhe oli että värjäsin massaa liian vähän ja kannesta tuli liian ohut, paksumpi olisi antanut vielä enemmän kirjafiilistä. Kuva heijastaa sen verran että kirjailijan nimi ei näy, mutta todellisuudessa se kyllä näkyi. Ja sekin näkyi että oli ihan vinoon kirjoitettu. Tuo vapaalla kädellä tekeminen ei vaan ole mun juttu ;)2 kommenttia:

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!