perjantai 3. kesäkuuta 2011

Sitruuna-valkosuklaa-jugurttimuffinsit


Nämä muffinit eivät näöllään koreile, mutta veivät kyllä kielen mennessään (vaikka itse nyt kehunkin). Paljon on tullut leivottua tummia suklaamuffareita, joten halusin tehdä välillä jotain vaaleitakin. Sitten sain tällaisen idean ja kokeilin.

Sitruuna-valkosuklaa-jugurttimuffinit (24kpl):
  • 300g margariinia
  • 3dl sokeria
  • 4 munaa
  • 7dl jauhoja
  • 4tl leivinjauhetta
  • 3dl maustamatonta jugurttia
  • 1 sitruuna (mehut n. 1dl ja kuori)
  • 260g valkosuklaata
Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehut. Pilko valkosuklaa. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää yksitelle munat. Lisää joukkoon osa kuivista aineista ja sitruunan mehusta vuorotellen. Lisää joukkoon loput kuivat aineet ja jugurtti. Viimeiseksi kääntele joukkoon sitruunan kuori ja valkosuklaa rouhe. Paista uunissa 200 astetta 12-13min. Nämä saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. 

3 kommenttia:

  1. NÄmä oli niin hyviä että ihan pakko tehdä piakkoin. Olivat mehukkaita eikä kuivia ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. Voi näitä pitää kyllä kokeilla!Ehkäpä ristiäisiin tarjolle!

    VastaaPoista
  3. Aija, kiva että maistui. Kannattaa otta ajoissa uunista että mahukkuus säilyy.

    Sini, nää varmaan säilyy hyvin myös pakastimessa että jos teet ennakkoon ;)

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!