Siirry pääsisältöön

Autokakku



Tuli tehtyä depyytti muotokakkujen (3D) saralla. Aikaisemmin olen vaan suunnitellut tekeväni, mutta ne ovat jääneet. Nyt siis aikaisemmin hankkimani Wiltonin autovuoka sai käyttöä.

 Tämäkin kakku oli myös omien poikieni synttäreille (vol.3 sukulaiset) ja kakku oli yhteinen. Kakku oli tosiaan sokerikakkupohja, joka oli paistettu Wiltonin autovuokassa. Kostutuksena oli sprite ja välissä sipaisu lemon curidia ja mansikkamoussea.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan ja täytin sen vuokassa. Vuoka oli vuorattu elmukelmulla, ja täytin sen suoraan sinne. Tässä muutaman kuva.

Täytettynä ja käännettynä (kun täyte on jähmettynyt)

Sokerikreemillä peitettynä/eristettynä.

Vaahtokarkkimassa päällä ennen leikkaamista.
 Mansikkamousse:
  • 2,5dl floravispiä
  • 200g tuorejuustoa
  • 500g mansikoita
  • sokeria
  • vanijasokeria/vanijakreemijauhetta
  • 4 liivatetta
  • tilkka maitoa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko mansikat. Vaahdota vispi ja sekoita joukkoon pehmitetty tuorejuusto. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Lisää vaniljasokeri tai vaniljakreemijauhe. Kuumenna maito tilkka ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Valuta ohuena nauhana täytteesen kokoajan vispaten. Lisää vielä joukoon mansikat ja vispaa muutam kerta niitäkin että maut lähtee liikkeelle.

 

P.S tajusin vasta kun kakku oli syöty että unohdin kakusta kokonaan valot ;)

Kommentit

  1. Aivan superihana!! Kiitos, kun laitoit nuo tekokuvat, voi itsekin ehkä kokeilla joskus:)
    Ei valojen puuttuminen haittaa, eikös sillä Salama McQueenilläkin ollut vaan tarrat valoina:)

    VastaaPoista
  2. Riikka, kiitos!! Olis voinnut ottaa vielä enemmän noita tekokouvia, mutta tajusin vasta tossa vaiheessa. Seuraavalla kerralla sitten. Mä en ole vielä perehtynyt tuohon autojen maailmaan, joten ei ole hajua Salaman valoista :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...