Siirry pääsisältöön

Daimhalko, ohje by Kinuskikissa

Nämä mun päivitysten aiheet vähän poukkoilee, mutta toivottavasti kestätte. Synttäriteemalla kuitenkin jatketaan, siis omien lasten synttäreiden.
 
Meidän keskimmäisen kanssa käytiin pitkiä keskusteluja siitä että millaisen kakun hän haluaa synttäreilleen. Poika heti ilmoittikin millaista kakkua hän halajaa.....meinaan daim-kakkua. Kerhokaverilla oli ollut synttärit ja hän oli tuonut kerhoon tarjottavaksi kaupan daim-kakkua (mikä kyllä on tosi daim-fanin suuhun tosi hyvää) ja tällaista halusi myös poikani. No, äiti sitten siihen vähän anteeksi pyydellen että kun meillä on tapana ollut se kakku leipoa ihan itse että miten olis joku muu. No asiassa ei päästy puusta pidemmälle ja jätettiin se hautumaan. Mutta kuinkas ollakaan joulupukin tuomasta Kinuskikissa kakkukirjasta löytyi sattumalta pelastava resepti, daimhalko. Reseptin esittely tekstissä kerrottiin että kuinka tämän kakun inspiraationa oli ollut juurikin tuo kaupan daim-kakku. Tämä resepti tupsahti eteen kuin tilauksesta! Sellainen siis tehtiin.
Tämä ohje siis kinuskikissa helpot suosikit kirjassa, toki tavoilleni uskollisena sitä hieman muokkasin ;) .

Saattaa olla että unohdin kuvat kakun kokonaisena :D Tässä rajattu versio

Daimhalko
(10-12henkilölle n. 9x25cm vuoka)

 
Pohja:

125g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 

 
Vuoraa 1.5 litran leipävuoka tuorekelmulla. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 37x25 cm:n kokoiseksi levyksi. Mitoita levyn koko vuoan mukaan niin, että saat leikattua siitä kakkuun neljä keksipohjakerrosta. Käytä kauliessa apuna reilusti jauhoja. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
 
 
Täyte:
 
200g voita
2½ dl kevytmaitoa
2ps vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)
2 isoa (56g) Daim-patukkaa
 
Mittaa voi ja maito kattilaan. Keitä sekoitellen, kunnes voi on sulanut maidon joukkoon. Sekoita vispilällä voi-maitoon vaniljakastike-jauhe. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa muuttua rakeiseksi, mutta se ei haittaa, sillä ainekset sekoittuvat toisiinsa vatkaamisen aikana.
Leikkaa Daim-patukat rouheeksi. Vatkaa jäähtynyt täyte kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää daim rouhe.
Leikkaa keksipohjalevystä terävällä veitsellä neljä palaa vuoan mittojen mukaan. Lado palat vuokaan siten, että täytettä tulee kolmeen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
 
Kuorrute:
 
35g voita
100g maitosuklaata
100g tummaasuklaata
1 iso (56g) Daim-patukka
 
Kumoa kakku leikkuulaudalle ja poista kelmu.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Tarvittaessa sekoita liedellä miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Rouhi daim-patukka ja ripottele rouhetta kakun päälle ja halutessasi myös reunoille.
 
Nosta kakku hetkeksi vielä jääkaappiin. Siirrä tarjoilulautaselle, kun kuorrute on jähmettynyt.
 
 
Ja kyllä oli hyvää!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos on daimin ja suklaan ystävä.
 


Kommentit

  1. Virhe ohjeessa. Kuorrutteen tummaa suklaata ei käytetä mihinkään vaan vain maitosuklaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, alkuperäisessä ohjeessa on 160g maitosuklaata. Virhe se ei varsinaisesti ole, näin minä kakun toteutin. Minulla on aina vaikeuksia ohjeita noudattaa ;) ja koska kakku on sellaisenaankin jo tosi makeaa käytin tota tummaa vähän leikkaamaan makeutta.

      Poista
  2. En saa tuota täytettä onnistumaan. Aina hetken kuluttua voi erottuu tuosta vaniljakastikkeesta eikä vaahtoudu sitten millään. Mitä teen väärin? En ole antanut maidon kiehahtaa. Olisiko pitänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm.. Nyt pistit pahan. Tästä on jo hetki vierähtänyt kun olen tätä tehnyt joten en ihan tarkkaan muista miten toimin, mutta usko että maito kyllä kiehahti. Mutta en kuitenkaan usko että erottuminen johtuu siitä onko maito kiehahtanut vai ei. Sekoititko kastikejauheen pikkuhiljaa ja varovasti joukkoon? Minulla on muistikuva että minulle on käynyt vastaavasti bebe-leivosten vaniljakreemin kanssa. Olen saanut sen kuitenkin pelastettua niin että olen sen uudelleen kuumentanut ja sekoittanut voimakkaasti.

      Poista
  3. Tätä tulee tehtyä kyllä toistekin. Kiitos ohjeesta!:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi