perjantai 26. kesäkuuta 2015

The first birthday cake ( vol. 1 )

Nyt se on siis niin että minulla ei enää ole vauvaa vaan taapero.....sniiff. Meidän neiti meinaan täytti kesäkuun puolessa välissä 1-vuotta. No toisaalta meillä ei vielä kävellä joten se antaa vähän lisäaikaa tähän "irti päästämiseen".
 
Onneksi 1-vuotis synttäreissä on myös niitä positiivisia puolia, meinaan se kakun leipominen. Ja meidän tapauksessa vielä kahden koska synttärit järjestettiin kahdessa osassa. Mutta tässä siis vaan siitä ensimmäisestä kakusta.
 
Pitkään inspiraatiota kerätessäni erinäisistä kuvapalveluista ja blogeista alkoi kuva valmiista kakusta muodostua. Vaaleanpunaista.....(kuinkas muutenkaan), röyhelöä ja viirejä, ne olivat minun teesit kakun valmistukseen. Ja niillä mentiin. Myös kakun makumaailma mietitytti pitkään, mutta siihenkin tupsahti vastaus netin ihmeellisestä maailmasta kuin itsestään.
 
Kakku oli 3 munan sokerikakkupohja jossa täytteenä oli valkosuklaamousse ja herkullinen raparperi curd jonka keitin oman pihan sadosta. Valkosuklaan makeus ja raparperin kirpeys tekivät niistä täydellisen makuparin.
 
Koristeet olivat askartelua välineinä paperipillit, pahvia ja vaaleanpunaista nauhaa. Noihin askarteluihin meni suhteessa eniten aikaa, ei meinaan ole mun juttu. Rusettejakin väänsin hyvän aikaa ennen kuin olivat oikeassa kohdassa ja oikealla välimatkalla ;) . Pillit tilasin Ullanunelmasta ja muut olivat paikallisesta askartelukaupasta. Muuten päällinen ja pupukoriste olivat sokerimassaa.

Frillareunoihin löysin monta erilaista tekotapaa. Ennakkoon olin ajatellut että ne olisivat alaspäin, mutta löysin videon You Tubesta jossa ne tehtiin ylöspäin ja ajattelin minä myös mennä sillä. Massan värjäsin kolmeen eri vaaleanpunaisen sävyyn. Massan leikkasin n. 3cm levyisiksi ohuiksi nauhoiksi ja ohensin toisen reunan pallotyökalulla. Liimasin frillan kakkuun paksummasta reunasta ohennettu ylöspäin. On mahdoton tehdä yhtä kerrosta yhdestä nauhasta koska se katkeaa niin helposti. Siitä syystä frilla on useasta pätkästä. Pitää vaan pitää huolta että saumakohdat tulee eripuolelle kakkua, näin ne on helpompi piilottaa. Ylhäällä käytin vaaleinta väriä ja alhaalla tumminta. Alas olisi mennyt vielä yksi kerros, mutta valittuani reunallinen astia kakulle eivät sormeni enää oikein taipuneet sinne alas :)
 
 
 
Valkosuklaamousse:
(20cm vuoka jossa korkea kakku, riittää hyvin 24cm vuokaan)
 
- 4dl kermaa
- 250g tuorejuustoa (Mascarpone)
- 200g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- Tilkka maitoa
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10min). Vatkaa kerma, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa (30sek--sekoitus--10sek--sekoitus---10sek--jne) ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sekoita joukkoon liivatteet. Kun liivatteet ovat täysin sulaneet maitoon sekoita täytteen joukkoon.
 
Kakun kostutin maidolla ja kerrosten väliin laitoin moussen alle laitoin raparperi curdin. Tein sen mukaillen tätä ohjetta. Oli niin hyvää että olisi voinut syödä myös sellaisenaan.
 

Koristeet tein leikkaamalla pahvista mini viirejä ja liimaamalla ne nauhaan

Ei ollut muuten hyvä idea tehdä kakkua reunalliseen vatiin. En saanut massaa asettumaan alle kunnolla ja repeilikin paikoin kun reuna katkaisi sen. Mutta onneksi röyhelöt peittivät sen. Värjäsin massasta kolmea eri sävyä reunoihin.

Mitään hahmoja kakun päälle ei pitänyt tulla, mutta kakku näytti niin autiolta pelkän viirisysteemin kanssa. Ihan kamala kiire oli ja aikataulu pissi pahasti, mutta pakko oli väkertää pupu kakun päälle. Siksi pupu koska on neidin lemppari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!