lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kinuskijuustokakku

Meidän perhe vietti (ja viettää edelleen) juhannusta perinteitä kunnioittaen eli suvun kanssa mökillä. Kerkesin jo sanomaan äidilleni että en tee kakkua, mutta sitä päätöstä ei kauaa kestänyt.
Pakkohan se oli kakku tehdä kun kiva ideakin tuli mieleen.
 
Ajatuksena oli yhdistää kinuski ja mansikat juustokakussa. Idea oli oikein hyvä, kunnes poikkesin normaalista ja sain taikinan juoksettumaan :P Maistellessa ajattelin että haluan massasta vieläkin kinuskisemman ( veljeni kommentoi että kakku oli vähän turhankin makea ;) ) ja keksin sulattaa liivatteen koristeluun keittämääni kinuskiin. Joo.....ei hyvä idea. Kun kaadoin kinuski liivate seoksen massaan, kaunis ja kuohkea massanihan juoksettui ja menetti puolet volyymistään. No onneksi kakku oli oman perheen käyttöön ja juoksettuminenhan ei tee mistään massasta tai taikinasta käyttökelvotonta!! Se vaan muuttaa koostumusta ja tekee siitä rakeista. Tästä syystä kakkuni on puole matalampi mitä kuuluu.  No seuraavalla kerralla tiedän olla tekemättä. Mutta tässä teille resepti siinä muodossa kuinka se tulisi tehdä ;)
 
 
 
 
Kinuskijuustokakku (28cm vuoka):
 
-350g kauratäytekeksejä
- 75g voita tai margariinia
 
 
-4dl kuohukermaa
- 4dl fariinisokeria
 
- 400g tuorejuustoa
- 2,5dl kuohukermaa tai vispiä
(- n 0,5dl ruokokidesokeria)
-6 liivatetta
- tilkkamaitoa
 
- 500g mansikoita
- 100g suklaata
 
Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoka pohjalle ja painele keksiseos pohjalle tiiviisti, mutta ei liian tiiviisti. Jos paineluun käyttää liikaa voimaa on kakkua vaikea leikata.
 
Keitä kinuski kermasta ja fariinisokerista. Laita vatkauskulho pakkaseen jäähtymään. Keitä sitä hyvän aikaa miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes on kinuskimaista. Kaada kinuski kylmään vatkauskulhoon ja laita pakkaseen jäähtymään. Jos haluat koristella kakkua kinuskilla, ota osa sivuun ennen pakkaseen laittoa. Kun kinuski on jäähtynyt ja kylmää vatkaa se vaahdoksi. Vaahto on valmista kun se on muuttunut vaaleaksi.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta halutessasi ruokokidesokerilla (myös tavallinen sokeri käy).  Kuumenna maitotilkka ja liuota liivatteet joukkoon. Kääntele viimeiseksi kinuskivaahto massan joukkoon. Levitä vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse käytin pakkasta koska tein kakun vasta tarjoilupäivän aamuna.
 
Koristele kakku mansikoilla, sulatetulla suklaalla ja kinuskilla.
 
Tämän reseptin myötä toivotan kaikille blogin lukijoille oikein hyvää juhannusta!!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!