torstai 18. kesäkuuta 2015

Angry birds lego -kakku (synttäreitä vol. 3)

Meidän poikien yhteisiä sukulaissynttäreitä juhlistettiin tällaisella kakulla. Molemmat saivat toivoa ja toinen toivoi bridsejä ja toinen legoja. Tällainen kakku tuli ne yhdistämällä.
Tuntuu että nämä minun legokakut ovat kaikki samalla pohjalla tehty koristelun osalta. Palikat vaan kasaan kakun reunalle. No nyt sentään olivat kahdella eri reunalla.
Vaikka tiedän oman muistin heikkouden niin en silti saa kirjoitettua ylös että mitä kakut pitävät sisällään. Jos oikein muistan tässä kakussa oli daim-mousse. Itse kakku oli 5 munan sokerikakkupohjalla ja tehty 24cm vuokaan.
 

 
Daim-mousse:
 
- 4dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 2 isoa daim patukkaa pilkottuna
- 6 liivatetta
- sokeria oman maun mukaan (n. 1dl)
- Tilkka maitoa
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10min). Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon pehmennetty tuorejuusto. Mausta sokerilla. Kuumenna tilkka maitoa, puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan maitoon. Kaada maito liivate seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen (itse käytän yleiskonetta). Kääntele joukkoon pilkottu daim. Halutessasi voit upottaa täytteeseen vadelmia (ei haittaa vaikka ovat jäisiä) kun se on lusikoitu kakkuun.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!