Siirry pääsisältöön

Angel food cake - "Enkelten kakku"

Tuliko tehtyä jäätelöä, curdia tai leivonnaisia josta jäi yli valkuaisia? Jos et marenkia halua tehdä vaan ihan oikeaa kakkua halajat niin tässä on yksi vaihtoehto. Olen tämän kakun leiponut jo viime vuoden puolella, mutta otsikko kuvineen on odottanut täällä blogissa viimeistelijäänsä.

Oletko seurannut amerikkalaisia elokuvia/sarjoja ja kiinnittänyt huomiota että millä kakuilla he herkuttelevat, sitten olet ehkä tämän kakunkin nimen kuullut. Kyseessä on siis angel food cake eli vapaasti suomennettuna kakku on enkelten ruokaa. Nimi johtaa siitä että kakku on "keveydessään" enkelten ruokaa. Keveys tässä taitaa olla illuusio, mutta jos se nyt jotain merkkaa keltuaisia ei tässä kakussa käytetä lainkaan vaan kakku pohjaa kevyeen marenkimaiseen valkuaisvaahtoon.

Reseptiin törmäsin Divaani lehdessä 10/2014
 
 
 
Valkosuklainen enkelikakku:
(24cm vuoka)
 
- 12 valkuaista
- 1tl suolaa
- 3dl sokeria
- 1tl vaniljauutetta
- 2 1/4 dl jauhoja
- 9dl kuohukermaa
- 375g valkosuklaata
- 1dl kookoshiutaleita
 
Eroittele munista valkuaiset ja lisää joukkoon suola. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Lisää myös vanilja ja vatkaa jähmeäksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhota ja kääntele joukkoon varovasti (jos sekoitat liian kovasti menettää taikina keveytensä ja painuu). Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja kaada taikina sinne. Paista 180 asteessa n. 30min tai kunnes kakku hieman irtoaa reunoista. Anna jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
Kaada puolet kermasta kattilaan ja kiehauta nopeasti. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja anna sulaa. Nosta jääkaappiin jäähtymään.  Vispaa loput kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen suklaaseen. Leikkaa kakku kahteen osaa ja levitä osa suklaa-kermaseoksesta väliin. Levitä loput kakun päälle ja koristele kookoshiutaleilla. Itse en pidä kuivasta kakusta joten kostutin pohjan ja kannen maidolla.
 
Tarjoa vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa!
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Daimhalko, ohje by Kinuskikissa

Nämä mun päivitysten aiheet vähän poukkoilee, mutta toivottavasti kestätte. Synttäriteemalla kuitenkin jatketaan, siis omien lasten synttäreiden.   Meidän keskimmäisen kanssa käytiin pitkiä keskusteluja siitä että millaisen kakun hän haluaa synttäreilleen. Poika heti ilmoittikin millaista kakkua hän halajaa.....meinaan daim-kakkua. Kerhokaverilla oli ollut synttärit ja hän oli tuonut kerhoon tarjottavaksi kaupan daim-kakkua (mikä kyllä on tosi daim-fanin suuhun tosi hyvää) ja tällaista halusi myös poikani. No, äiti sitten siihen vähän anteeksi pyydellen että kun meillä on tapana ollut se kakku leipoa ihan itse että miten olis joku muu. No asiassa ei päästy puusta pidemmälle ja jätettiin se hautumaan. Mutta kuinkas ollakaan joulupukin tuomasta Kinuskikissa kakkukirjasta löytyi sattumalta pelastava resepti, daimhalko. Reseptin esittely tekstissä kerrottiin että kuinka tämän kakun inspiraationa oli ollut juurikin tuo kaupan daim-kakku. Tämä resepti tupsahti eteen kuin tilauksesta! Se