Siirry pääsisältöön

Angel food cake - "Enkelten kakku"

Tuliko tehtyä jäätelöä, curdia tai leivonnaisia josta jäi yli valkuaisia? Jos et marenkia halua tehdä vaan ihan oikeaa kakkua halajat niin tässä on yksi vaihtoehto. Olen tämän kakun leiponut jo viime vuoden puolella, mutta otsikko kuvineen on odottanut täällä blogissa viimeistelijäänsä.

Oletko seurannut amerikkalaisia elokuvia/sarjoja ja kiinnittänyt huomiota että millä kakuilla he herkuttelevat, sitten olet ehkä tämän kakunkin nimen kuullut. Kyseessä on siis angel food cake eli vapaasti suomennettuna kakku on enkelten ruokaa. Nimi johtaa siitä että kakku on "keveydessään" enkelten ruokaa. Keveys tässä taitaa olla illuusio, mutta jos se nyt jotain merkkaa keltuaisia ei tässä kakussa käytetä lainkaan vaan kakku pohjaa kevyeen marenkimaiseen valkuaisvaahtoon.

Reseptiin törmäsin Divaani lehdessä 10/2014
 
 
 
Valkosuklainen enkelikakku:
(24cm vuoka)
 
- 12 valkuaista
- 1tl suolaa
- 3dl sokeria
- 1tl vaniljauutetta
- 2 1/4 dl jauhoja
- 9dl kuohukermaa
- 375g valkosuklaata
- 1dl kookoshiutaleita
 
Eroittele munista valkuaiset ja lisää joukkoon suola. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Lisää myös vanilja ja vatkaa jähmeäksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhota ja kääntele joukkoon varovasti (jos sekoitat liian kovasti menettää taikina keveytensä ja painuu). Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja kaada taikina sinne. Paista 180 asteessa n. 30min tai kunnes kakku hieman irtoaa reunoista. Anna jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
Kaada puolet kermasta kattilaan ja kiehauta nopeasti. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja anna sulaa. Nosta jääkaappiin jäähtymään.  Vispaa loput kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen suklaaseen. Leikkaa kakku kahteen osaa ja levitä osa suklaa-kermaseoksesta väliin. Levitä loput kakun päälle ja koristele kookoshiutaleilla. Itse en pidä kuivasta kakusta joten kostutin pohjan ja kannen maidolla.
 
Tarjoa vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa!
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi