tiistai 4. elokuuta 2015

Valkosuklaajuustokakku kuin unelma

Me vietimme mieheni kanssa 10-vuotishääpäivää viime viikolla. Mitään erikoista emme halunneet järjestää, oltiin ihan vaan kotosalla. Kaikki keillä on tai on ollut pieniä lapsia tietää kuinka ihanaa on olla ihan vaan omassa kodissa ILMAN niitä lapsia. Kaikki tavarat paikallaan ja ihana hiljaisuus joka puolella. Siitä halusimme kahdestaan nauttia.
 
Teimme lemppariruokaa ja pitihän sen päälle saada jotain ekstra hyvää jälkiruokaa. Olin aikaisemmin nähnyt kun joku oli ylistänyt rouva Paavo Väyrysen hesarissa julkaistua reseptia herkullisesta valkosuklaakakusta. Sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä
Kuinka ollakaan en pystynyt reseptissä täysin pysymään, mutta voi valita kumpaa noudattaa. Itse vähensin liivatteen ja sokerin määrää.
 
 
 
Pohja:
12 LU Bastogne -keksiä (150 g)
1 Daim suklaapatukka (56 g)
75 g voita
 
Täyte:
½ dl maitoa
 4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
 
 Murskaa keksit ja suklaa tehosekoittimella tai veitsen avulla. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos  leivinpaperilla vuorattuun 24cm  irtopohjavuokaan.
 
 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja sulata kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
 Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi.
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto.
 Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h tai mielellään seuraavaan päivään.  Koristele tuoreilla mansikoilla sulatetulla maitosuklaalla.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!