tiistai 4. elokuuta 2015

Mooottoripyöräkakku 50-vuotiaalle

Ystäväni mies täytti pyöreitä ja ystäväni pyysi minulta kakkua juhliin. Koska ystäväni mies ei juhlista juurikaan perusta ei pyöreitä juhlittu sen kummemmin, ainoastaan kahvitellen perhepiirissä.  Kakun teemaksi muovautui sankarin moottoripyöräharrastus. Pakko myöntää että muutaman kerran kirosin sitä että olin itse moista teemaa ehdottanut :D :D Moottoripyörän tekeminen ei sitten luonnistunutkaan ihan niin jouhevasti kuin olin ajatellut. Vaikka minulla oli kuva alkuperäisestä olin saanut ystävältäni siunauksen siihen että ulkomuoto voi olla mopoa muistuttava ja sininen.... No niillä mentiin ja tällainen siitä tuli.
 
 
Kakku oli 7 munan sokerikakkupohjalla (26cm vuoka). Täytteenä oli appelsiini-maitosuklaamousse. Koristeet ja päällinen oli sokerimassaa. Yleensä teen eristeeksi aina kreemin tomusokerista ja voista, mutta en ole ollut täysin tyytyväinen kakkuni reunoihin. Sain vinkin (mistäpä muualta kuin) FB:n leivontaryhmästä paremmasta kreemistä jossa sokerit keitetään ennen voihin sekoittamista. Seos oli ihana levittää (ei tarttunut mihinkään kiinni) ja sillä sai aikaan paljon sileämpää lopputulosta.
 
Voikreemi:
(tällä päällystää yhden ison 26-28cm kakun tai kaksi pientä 18-20cm)
 
- 250g voita
- 150g sokeria
- 75g vettä
- 10g glukoosisiirappia
 
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Itse tein seoksen jo edellisenä iltana valmiiksi kun aamulla oli tarve. Siirappi säilyi hyvin kannellisessa astiassa keittiön pöydällä. Siirappi vaahdotetaan voin kanssa kunnes seos on kuohkeaan ja vaaleaa.
 
Tämä kreemi toimi kuin unelma ja maistuikin hyvältä. Tällä voi hyvin myös päällystää täytekakun.
Kiitos vielä Kakkutaikuri hyvästä ohjeesta.
 
Myös itse täytteeseen kokeilin uusia juttuja. Uuden maun lisäksi myös uutta tekniikkaa. Alun perin olen oppinut tekemään mousset niin että vatkattuun kermaan sekoitetaan muut aineet. Nyt viisaammat tiesivät kertoa että tässä tekotavassa kuohkeus ja volyymi kärsivät. No pitihän sitä kokeilla uutta tapaa. Rehellisesti on pakko sanoa että en ole aivan varma että huomasinko lopputuloksessa mitään eroa.....mutta ei se ainakaan huonommaksi mennyt.
Makupuolella halusin kokeilla appelsiinin ja maitosuklaan liittoa, joka toimi todella hyvin.
 
Täyte:
(26cm kakun kahteen väliin)
- 6dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 260g maitosuklaata
- 1 appelsiini
- 4 liivatetta
- tilkka appelsiinimehua
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10min). Pese appelsiini hyvin harjan kanssa ja raasta kuori. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa tee se kannellisessa astiassa niin että aloitat 30sek jonka jälkeen sekoitus ja siitä jatkat 10sek erissä aina sekoittaen välissä. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon suklaa. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet. Kaada seos suklaan ja tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja appelsiinin kuori.

 
Massa puolella oli mukava yllätys Iloiselta keittiöltä. Heidän massansa teko prosessi on muuttunut ja massasta on tullut jälleen käyttökelpoista, jee!! Omalla kylällä kun kyseinen liike on ja ennen massojen ensimmäistä muutosta ostin sieltä aina massani, mutta "uudistuksen" jälkeen sitä ei valitettavasti voinut käyttää itkemättä. Nyt ovat onneksi ottaneet lukuisat reklamaatiot tosissaan ja muuttaneet uudelleen massaa ja parempaan suuntaan. Itse en harmaata saa millään värjättyä (vinkkejä otetaan vastaan) ja sain kivasti liikkeestä tumman harmaata kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!