Siirry pääsisältöön

Da-Capo Cappucino-juustokakku

Da-Capo taitaa olla sellainen suklaa josta joko tykkää tai ei. Itse olen ollut molemmilla puolilla mielipidettä. Lapsena se maistui aivan kamalalta. Itku meinasi tulla jos joku sitä erehtyi tuomaa jonkun muun suklaan sijasta (yleensä mummot). Näin aikuisena olen jostain syystä alkanut siitä pitämään. Da-Capot ovat kuuluneet meidän jouluun jo useamman vuoden. Tosin saan niitä aika rauhassa syödä koska miehelläni on lapsuuden muistot ilmeisesti vielä turhan pinnassa ;)
 
Nyt kauppoihin on ilmestynyt uusi Da-Capo maku, Cappucino . Täytyy sanoa että taidan pitää siitä jopa enemmän kuin siitä perus Da-Caposta.
 
 
 
 
Ostin jo toisen laatikollisen kyseistä herkkua, mutta tällä kertaa päätin "uhrata" sen leivontaan. Nuorimmaisen kummit lapsineen (mukaan lukien meidän ihana kummityttö) tulivat kylään ja saivat toimia reseptin koekaniineina.
 
 
 
 
Da-Capo-juustokakku (24cm vuoka)
 
- 300g täytettyjä kaurakeksejä
- 2rkl kaakaojauhetta
-50g voita (sulatettuna)
 
- 5dl Flora kuohua
- 400g tuorejuustoa
-250g Da-capo cappucino suklaata
- 100g maitosuklaata
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa
 
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula ja kaakaojauhe. Painele seos vuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohu ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaat, joko vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa varo ettei pala pohjaan. Sekoita sulatettu suklaa massaan. Kiehauta maito (onnistuu myös mikrossa) ja sekoita joukkoon kuivaksi puristellut liivatteet.  Kaada ohuena norona massan joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada massa pohjan päälle. Anna asettua vähintään 3h, mielellään yön yli.
 
Koristelin kakun tummalla suklaalla ja kaapista löytyneillä kukilla. Ja kuten jäljestä näkyy, kiirus oli ;)


Kommentit

  1. Suklaata olen maistanut ja voin kuvitella että tämä on herkullista. Ja niin kauniskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tuo suklaa sopii erittäin hyvin juustokakkuun. Lapset ei tuosta suklaasta tykkää, mutta kakku maistuu :)

      Poista
  2. En tiedä miks mä en saanu sitä dacapoa sulamaan =( ensin koitin mikrossa niin kuin oon aina suklaan sulattanut ja meni vaan sellaseks ihme kasaksi. Sitten koitin vesihauteessa varovasti, ensin näytti siltä että sulaa ihan nätisti mutta sitten yhtäkkiä meni taas sellaseks ihme kasaksi. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä suklaakarkeista ainakin pätkis ja da-capo käyttäytyy sulatettaessa juurikin noin. Ennen kuin kaikki ovat sulaneet niin siitä tulee helposti juurikin sellaista kökköstä mössöä. Vaikka siitä sellaista tulee niin se on edelleen ihan käyttökelpoista, peliä ei ole menetetty :) Sen voi sekoittaa massan joukkoon, pitää vaan vatkata/sekoittaa se voimakkaasti sinne joukkoon. Kun on hyvin sekoitettu, sitä ei edes huomaa :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ois pitänyt ostaa jemmaan, nyt se on kaupasta loppu sniif :P

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi