torstai 4. joulukuuta 2014

Geishajuustokakku

Meillä on muutaman äidin porukka jonka kanssa kokoonnumme joka keskiviikko. No kuinkas ollakaan tapaamisiimme liittyy voimakkaasti aina syöminen :) Nyyttäri meiningillä jokainen tuo jotain. Eikä varmaan ole yllätys jos kerron että jälkiruoka minun suosikki tuomiseni.

Joitain viikkoja sitten meni aikataulut plörinäksi ja piti jotain tuomista vetäistä nopeasti kokoon. Meidän jääkaapin sisältöön kuuluu vispikerma ja tuorejuusto. Ihana äitini oli tuonut laivalta tuliaisiksi laatikollisen geishasuklaata joten idea oli valmis ja tällainen siitä tuli.

Pohja:
 200g suklaakeksejä (esim. suklaapisara)
100g voita
 
Täyte:
 3dl vispikermaa
 300g tuorejuustoa
 250g geisha-suklaata
3 liivatetta 
 
 Pingota leivinpaperi n.24cm leveän irtopohjavuokan päälle. Voitele reunat rypsiöljyllä ja leivitä tomusokerilla (ei pakollinen, mutta reuna irtoaa paremmin) Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi ja painele vuokan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10min. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (varo ettei pala pohjaan). Sekoita sulatettu suklaa kermavaahto seokseen. Kiehauta 2rkl maitoa. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja anna liueta maidon joukkoon. Kaada ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan hyvin vatkaten. Kaada vuokaan ja tasoita. Kuvasta näkee että olen kiireellä kaatanut massan vuokaan tasoittamatta välissä. Siitä syystä reunoilla näkyy epätasaisuutta. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3h mielellään yön yli.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!