lauantai 11. kesäkuuta 2016

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea.

Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on lemoncurd-valkosuklaajuustokakku noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani. 
Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku.


Raparperi-valkosuklaajuustokakku:
(24cm vuoka)

-175g kauratäytekeksejä (vanilja)
- 40g voita
- 4dl kuohukermaa
- 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy)
- 3 valkuaista
- 250g valkosuklaata
- 4 liivatetta
- tilkka maitoa

-400g raparperin varsia pieninä palloina
- 1 dl sokeria
- 2rkl vettä
- 3 munan keltuaista
- 30g voita
- 2 liivatetta
- tilkka vettä



Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä ne. Painele vuoan pohjalle, ei kuitenkaan liiaan tiiviiksi kerrokseksi vaikeuttaa muuten leikkausta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Kuumenna maitotilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita tuorejuusto-suklaan sekaan. Kääntele/sekoita lopuksi yhteen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaa-liivate ja lopuksi lisää valkuaisvaahto. Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä pehmeiksi. Kaada pehmenneet raparperit toiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi (varo roiskeita koska seos on kuumaa). Anna jäähtyä hitusen.
Siirrä jäähtynyt seos takaisin kattilaan ja lisää munan keltuaiset reippaasti vatkaten. Lämmitä seosta kokoajan sekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmä voi kuutioina sekaan ja sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Vatkaa curdin joukkoon ja kaada kakun päälle. Siirrä takaisin jääkaappiin jähmettymään.
Koristele kuten haluat itse käytin valkosuklaata (paripalaa) jonka sulatin ja pursotin nauhana kakun reunoille. Päälle laitoin mansikoita ja raparperin kuorta.

Toivottavasti maistuu yhtä hyvin kuin lemoncurd-kakku.


4 kommenttia:

  1. Kannattaa ehkä korjata tuohon kuvan alle ohjeen alkuun se raparpericurd, eikä kuitenkaan se lemoncurd ;)
    Muuten kuulostaa tosi hyvältä, pakko päästä testaamaan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii :D Sama pää kesät talvet. Nyt muutettu, kiitos vinkistä. Ja kannattaa kokeilla, tämä on no niin hyvää (vaikka itse sanonkin ;) )

      Poista
  2. Tähän sopisi kenties myös se omenacurd?

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!