Gluteeniton leivonta on vielä minulle vähän (ja vähän enemmänkin) tuntematonta aluetta. Olen kuitenkin sitä tässä yrittänyt opetella ja mikä sen mukavampi testiryhmä kuin sukulaiset ja ystävät. Esikoiseni kummitädin mies on gluteeniton ja hänelle olen tarjottavia päässyt synttäreille miettimään. Nyt viime viikonloppuna juhlittiin keskimmäistämme ja täytekakun lisäksi tein tällaisen vähän extempore rahkakakun tarjottavaksi. Lähdin ihan vaan kokeilemaan että onnistuuko vehnäjauhojen korvaaminen gluteenittomillajauhoilla tällaisessa murotaikinan tapaisessa kakussa. Ja sehän onnistui kivasti ja tällainen siitä sitten tuli.
Raparperi-rahkajugurttikakku:
(24cm vuoka)
Pohja:
Pohja:
- 75g voita
- 1dl sokeria
- muna
- 2,5dl gluteenittomiajauhoja (esim.sunnuntai)
- 2tl leivinjauhetta
Täyte:
- 1dl sokeria
- muna
- 2,5dl gluteenittomiajauhoja (esim.sunnuntai)
- 2tl leivinjauhetta
Täyte:
-750g rahkajugurttia
- 2 munaa
- 1,5dl sokeria
- 3tl vaniljasokeria
- 2rkl perunajauhoja
- 2 munaa
- 1,5dl sokeria
- 3tl vaniljasokeria
- 2rkl perunajauhoja
- 2 vartta n.500g raparperia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja piko raparperi. Leivitä pellille ja ripoittele päälle sokeria ja laita uuniin pehmenemään siksi aikaa kun teet pohjan. Uunin on tarkoitus "itkettää" ja pehmittää raparperit.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Pingoita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan väliin painele taikina pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa rahka, kananmunat, sokerit sekä perunajauho hyvin yhteen ja kääntele lopuksi joukkoon pehmenneet raparperit. Kaada rahkaseos vuokaan pohja päälle. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Sammuta sen jälkeen uuni ja avaa luukkua jotta kakku hieman jäähtyy ennen uunista ottoa. Itse jouduin ottamaan heti ulos koska uuniin oli muuta jonossa ja kakku pääsi halkeilemaan päältä. Jäähdytä kakku vuoassaan täysin huoneenlämpöiseksi ennen irroitusta. Jos reunat ovat hieman tarttuneet kiinni vuokaan voit irroittaa kakun pyöräyttämällä veitsen reunojen ympäri.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!