Siirry pääsisältöön

Karkkiöveri-kakku

Mä olen kamala äiti kun en tänä vuonna tehnyt meidän poikien synttäreille heidän toivomiaan kakkuja. En vaan saanut tartuttua sokerimassaan ja puhuin lapset ympäri kakkuihin jotka itse halusin....hyi minua!!
Keskimmäisen kaverisynttäreille ei pitänyt kakkua edes tulla (sen nyt sanoi jo järkikin) mutta kun mä halusin kokeilla sellaista överikakkua jossa kinuski valuu pitkin sivuja. Noooh....sellaista lähdettiin yrittämään ja tällainen siitä sitten tuli ;) 


Kakkupohja tässä kakussa oli ihan normi sokerikakkupohja jonka teen aina perinteisellä lasitekniikalla. Munien määrä oli kolme ja vuoka oli 22cm. Täytteenä oli maitosuklaamousse, sen ohje löytyy varmaan blogista mutta tässä se uudelleen.

Maitosuklaamoussetäyte:
   (22cm vuoka 2 väliä)

- 4dl kuohukermaa
- 250g mascaponejuustoa (tai muuta tuorejuustoa)
- 200g maitosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata suklaa juoksevaksi. Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto ja lisää suklaajoukkoon. Jaa kakun kahteen väliin. Muista kuitenkin kostuttaa kakku ensin, itse käytän aika usein maitoa.

Itse kakku oli päällystetty värjätyllä kermavaahdolla. Kun haluat kaataa kermavaahdon päälle jotain lämmintä on kakku käytettävä pakkasen kautta. Noin 30minuuttia pakastimessa pitäisi riittää. Kinuski oli keitetty suhteella 1,5dl kermaa ja 1,5 dl fariinisokeria. Vaikein kohta on se että milloin kinuski on kiehunut tarpeeksi. Siihen ei minulla ole tarkkaa vastausta, itse keitin liian kauan koska kinuski ei meinannut millään levitä. Mutta keittämisen tulee kestää vähintään 15min.  Tarkkasilmäiset varmaan tajuaakin että siksi kakkua on paikkailtu sulatetulla candymeltsillä (candymeltseistä kakun päällä joku toinen kerta sitten enemmän). Koristelun voi siis hoitaa ihan miten itse haluaa, itse ostin karkit Prismasta ja Tigerista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...