Ensimmäiset raparperit ovat kasvaneet kunnon pituuksiin ja pakkohan sitä pensasta oli käydä siistimässä. Äidin neuvosta napsasin sen kukan pois ennen kuin kerkee kukkimaan (kukkiminen vaikuttaa satoon). Samalla mukaan tarttui muutama varsi piirakkaan.
Viime viikolla näin vinkin fb:n leivotaan ryhmässä kondensoidun maidon käytöstä piirakan täytteenä. Pakkohan sitä oli kokeilla. Ja ei voi kyllä muuta sanoa kuin että hyvää tuli :D Muutamassa kohdassa pohjaa oli ilmeisesti reikä koska maitoa pääsi valumaan taikinan ja reunan väliin, siinä se sitten kuplutteli kinuskiksi asti. Täytteessähän ei kinuskiksi asti keity vaan antaa sellaisen kivan karamellisen maun hapokkaan raparperin kanssa. Pohjana käytin samaa kuin tässä, äidiltä saadussa luottoreseptissä.
Raparperipiirakka
150g voita (tai margariinia)
1,5dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
3 raparperia
1 prk kondensoitua maitoa (keittämätön)
Vatkaa voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Taikina on löysää joten käytä jauhoja apunasi.
Kuori ja pilko raparperi. Levitä pohjan päälle. Valuta kondensoitumaito tasaisesti raparperien päälle.
Paista 200 asteessa n. 30min
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!