perjantai 15. toukokuuta 2015

Kana- ja kinkkupiirakkaa

Niin paljon kun pidän leipomisesta niin samalla myös inhoan taikinan käsittelyä :D Piirakat taputteluineen ovat "inhokkilistan" ykkösenä. Siksi yksi suosikkiresepteistäni on tämä jossa pohja jää löysäksi ja sen voi tehdä sotkematta käsiään ;)
 
Ohje on kopioitu vanhasta blogistani. Alkuperäinen ohje on julkaistu 12/2010 .
 
Kinkkupiirakka (pellillinen)



 

Pohja:


  • 2 prk kermaviiliä
  • 2 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 4dl ruokakermaa
  • 4 kananmunaa
  • oreganoa, timjamia ja basilikaa (oman maun mukaan)
  • mustapippuria
  • 400g kinkkusuikaleita
  • 170g Aurajuustoa
  • 2 prk ananaspaloja
  • 2 paprikaa
  • juustoraastetta
Valmista pohja sekoittamalla ainekset keskenään. Laita leivinpaperi pellille ja levita pohja siihen. Sekoita pohjan ainekset yhteen ja levitä pohjan päälle. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.

Tämän piirakan ihanuus piilee siinä että sormia ei tarvise sotkea taikinaan ;)

Tei samalla idealla piirakan myös kanasta.

Kana-fetapiirakka (pellillinen)

Pohja:
  • 2 kermaviiliä
  • 1dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 5dl jauhoja
  • 2dl juustoraastetta
  • 4tl leivinjauhetta
  • Pippuria ja suolaa myllystä
Täyte:
  • 600g Kanan filesuikaleita(marinoituja)
  • 2 pakettia fetaa
  • 3 paprikaa (kaikki eri väriä)
  • 2,5dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • Feta maustetta (timjamia, persiljaa, oreganoa ja pippuria)
  • Oliiveja oman maun mukaan
Toteutus kuten yllä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!