maanantai 5. tammikuuta 2015

Lakritsi-salmiakkikakku

Tämä teksti on kopioitu vanhasta (jo suljetusta) blogistani. Teksti on kirjoitettu 13.9.2010 :)
 
 
 
 
Yksi veljistäni juhli sunnuntaina syntymäpäiviään. Kysyin häneltä että millaista kakkua toivoisi. Nopea vastaus että salmiakki-kakkua. Kuulosti niin erilaiselta että heti innostuin ja aloin googlettamaan. No taas kävi niin että ei tarvinnut itse alkaa kakkua keksimään. Joku oli sellaisen jo keksinnyt ;).

Koska muita toiveita kakun suhteen ei ollut, oli minulla aika vapaat kädet. Lopputuos oli sitten tämä:
-Sokerikakkupohja
-Sprite kostutus
-Sitruunatäyte
-Lakritsi-salmiakkitäyte
-Lemon curd
-Päälle lakritsi kinuski ja pursotukset

Sitruuna täytteen sovelsin ihan itse. Löytämäni ohjeet ei oikeen houkutelleet monimutkaisuudellaan iltamyöhään. Eli siitä tuli tällainen helppo.

Sitruunatäyte
2,5dl floravispiä
purkki rahkaa
200g sitruunatuorejuustoa
1 sitruuna
sokeria maun mukaan
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi. Pese hyvin sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu (n. 4rkl) ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita rahkan kanssa. Sekoita joukkoon myös tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori. Sekoita vispattu vispi joukkoon. Lisää sokeria tarpeen mukaan.

Lakritsi täytteen ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta, mutta jouduin muuttamaan sitä aika paljon että siitä tuli tähän sopiva.

Lakritsi-salmiakkitäyte

150g Kick-lakritsipatukoita
1,5dl kuohukermaa
1dl turkinpippuri crushia
2,5dl Flora vispi vanilja
(1dl rahkaa)
2 liivatetta
3 rkl sitruunamehua

Sulata patukat kerman joukkoon kattilassa, miedolla lämmöllä. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään (mielellään yön yli).Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kun lakritsi massa on jäähtynyt vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös vispi ja sekota rahka siihen. Sulta liivatteet kuumennettuun sitruuna mehuun ja kaada se vispin joukkoon. Sekoita molemmat vaahdot. Lisää joukkoon turkinpippuri rouhe.


Kakussa oli siis kaksi täytettä jotka mielestäni täydensivät hienosti toisiaan. Päälle tullut lakritsikinuski oli myös Kinuskikissan ohjeella. Sitä muokkasin myös hieman ;) Muokkauksia tein lähinnä siksi että itsessään Kick ei ole kovin vahvan makuinen joten mielstäni se tarvitsi siihen jotain ytyä. Turkinpippuri rouhe antoi kivasti sitä.

Lakritsikinuski

170g Kick-patukoita
50g turkinpippuri rouhetta (crushia)
2dl kuohukermaa

Keitä kattilassa kunnes kaikki on sulanut, jatka sen jälkeen vielä 5min keittämistä. Ota pois liedeltä edelleen hämmentäen. Anna asettua välillä hämmentäen ja jäähdytä. Kun on sopivasti jäähtynyt kaada kakun päälle.



Täytyy kyllä sanoa että kakusta tuli hyvää. Sellaista se kyllä oli että ei sitä montaa palaa pystynyt syömään, mutta hyvin näytti uppoovan synttärisankarin suuhun ja muiden veljien ;D Pikkasen jäi ärsyttämään se että unohdin kostuttaa päälimmäisen kerroksen, mutta ehkä muistan sitten seuraavalla kerralla. Pursotusten suhteen on edelleen paljon parantamisen varaa, mutta oli kiva kokeilla uutta lehtityllaa.


2 kommenttia:

  1. Monenko munan sokerikakkuun ko. ohje on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmuudella en uskalla sanoa koska en enää muista. Mutta päätellen alla olevasta tupperin alustasta niin kyseessä on suht iso kakku. Veikkaisin että 7munaa ja vuoka 28cm.

      Poista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!