keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Jugurttipannacottakakku

Tänään oli taas keskiviikko eli meidän mammatreffipäivä. Valitettavasti ei toivottu vieras nimeltään yrjö kaatoi osan treffaajista sängyn pohjalle. Mutta pärjättiin me pienemmälläkin porukalla. Tarjoiluissa meillä oli suolaisten puolella salaattibuffet, nam!! Ja jälkiruuaksi mitäs muuta kuin kakkua :)
 
Tuossa alla olevassa postauksessa mainitsin että tein pannacottaa yksille treffeille. Jo sitä tehdessä minulle tuli ajatus siitä että miten se toimisi kakkuna. No eihän siinä auttanut muu kuin testata. Ja tällainen siitä tuli.
 
 
 
 
Pohja:
 
Pohjasta ei tullut sellaista kun toivoin. Se jäi mielestäni maistumaan liian mitäänsanomattomalta. Omassani ei ollut lainkaan keksiä, mutta jotain se olisi kaivannut joukkoon joten muutin pohjan reseptiä ( itse tein 75g pähkinöitä ja 75g banaanilastuja). Mutta tässä siis paranneltu versio:
 
-50g Cashewpähkinöitä
- 50g Kuivattuja banaanilastuja (sokeroimattomia)
-50g  sokerittomian Semper småfolk djurkexejä (tai täysjyvä digestivejä)
 
Laita pähkinät ja banaanit likoamaan n. 20min ajaksi jotta ovat helpompi jauhaa. Valuta vedestä ja jauha tehosekoittimella. Jos jätät isommiksi paloiksi saat enemmän suutuntumaa. Laita joukkoon keksit ja jauha tasaiseksi. Omani oli sellaista rouheen oloista. Pingoita leivinpaperi 20cm leveän vuokan pohjalle. Painele seos vuokaan.
 
Täyte:
 
- 6dl rasvatonta turkkilaista jugurttia
- 4dl rasvatonta maitoa
- 7 liivatetta
- 5rkl juoksevaa hunajaa
- 1tl vanilja-aromia
 
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Mittaa jugurtti kulhoon. Kiehauta 1dl maidosta ja sekoita joukkoon hunaja. Jos seos kerkeää jäähtyä niin kuumenna hieman lisää. Puristele liivatteet vedestä ja sulata maito-hunaja seokseen. Vatkaa hyvin jugurtin joukkoon. Lisää loppu maito ja vanilja-aromi. Sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja nosta jähmettymään vähintään 3h ajaksi.
 
Kun täyte on jähmettynyt lisää päällinen:
 
- 2 prk vauvan sosetta ( a 125g) maun mukaan (itse käytin mango-banaania)
- 2 liivatetta
- tilkka vettä
 
Laita liivate likoamaan kylmään veteen (n. 10min). Kuumenna vesitilkka ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet. Sekoita soseen joukkoon nopeasti vatkaten. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä 2 tuntia (vähintään)
 
Maun puolesta tämä kakku oli aika neutraalin makuinen. Keveys ja ilmavuus tuli tästä paremmin esille kuin smoothiekakusta. Mutta tämä sopii hyvin esim. jonkun tulisen ruuan jälkiruuaksi. Hyvää tämä joka tapauksessa oli.
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Tätä on testattava.
    Suosittelen testaamaan keksipohjaan lastenruokahyllylyä löytyviä sokerittomia keksejä.
    -Kaikkea Ihanaa Elämässä-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että menee testaukseen :) Nuo reseptissä mainitut keksit ovat luontaisesti sokerittomia lastenkeksejä :) Alla olevassa smoothiekakku postauksessa on kuva paketista. Mutta pitää ehdottomasti alkaa tutkia paremmin keksihyllyjä, jos loytyy uusia tuttavuuksia. Sain tänään vinkin sokerittomista vanijakekseistä fb leivontaryhmässä, sellaistekaan olemassa olosta ei ollut tietoa :)

      Poista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!