Siirry pääsisältöön

Paul Frank kakku

Kummityttömme Stella täytti kaksi vuotta viime viikolla ja lauantaina juhlittiin hänen syntymäpäiviää. Kummitädillä oli tietenkin etuoikeus leipoa pienelle sankarille kakku. Tänä vuonna teema pyöri Paul Frankin Julius apinan ympärillä, viimevuonnahan tein neidille tämän pupukakun jonka postaus löytyy toisesta blogistani. Toiveena oli siis että Julius (vai olikohan tämä Julia? ) esiintyisi kakussa, mutten minulla oli vapaat kädet. Sen verran jouduin tarkentamaan ohjeita että kaupassa kun oli niin soitin makutoiveita ;)

Kakku oli 7 munan (ylläri pylläri) sokerikakku. Kakku oli kostutettu maidolla ja välissä oli tuttu maitosuklaamousse ja vadelmasurvos. Päälinen oli kaulintamassaa, mutta koristeet olivatkin sitten sekava kirjo kaulintamassaa, sokerimassaa ja marsipaani tai niiden sekoitusta ;)


Onnea Stellalle!!



Kommentit

  1. Aivan ihana tämä kakku! Tykkään! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se apinan nassukin lopuksi syötiin. Säästettiin kyllä ihan viimeseen asti. Täyte oli täys 10!

    VastaaPoista
  3. Voi apina raukkaa ;) Kiva että se oli mieleen, laitetaanko seuraavaan sitten sitä samaa?

    VastaaPoista
  4. Kiva kun kävit blogissani niin minäkin löysin tänne! Aivan ihastuttavia kakkuja olet loihtinut. Tämäkin on niin söpö ja pirtsakka! Lisäänpä sinut linkkilistaani ni löydän tänne toistekin. =)

    VastaaPoista
  5. Kuutti, kiitos. Ja tosi kiva että tänne löysit minä (ja lapseni) olen sinun kakkujesi fani!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi