tiistai 26. heinäkuuta 2011

Prinsessakakku

Kesä on vähän laiskistanut tätä bloginpitäjä leipuria, molemmat harrastukset ovat olleet ihan hunnigolla. Mutta tässä viime viikon superhelteiden jälkeen tehty kakku.
Pampulan ja Pikkiriikin Emmi pyysi minua tekemään kakun heidän esikoisen prinsessa juhliin. Tämä junakakkuhan meni aikaisemmin keväällä saman perheen kuopukselle, joten olivat jo aikaisemmin maistelleet minun kakkuja. Edellinen junakaku oli maistunut hyvin juhlaväelle, joten kakku oli koristeluja lukuunottamatta ihan sama.

Kakku oli siis 7 munan sokerikakkupohja jonka välissä oli suklaamousse ja appelsiinimarmeladia. Kakku oli kostutettu spritellä ja eristeenä oli sokerikreme. Päällinen oli vaahtokarkin makuista massaa ja koristeet sokerimassaa.

 Täytyy sanoa että vaikka minua on "peloteltu" helteiden ja leivonnan yhdistämisestä, niin olin kyllä todella yllättynyt helteen vaikutuksesta niin liivatteeseen kun koristemassoihinkin. Olin meinaan todella pulassa. Useammasta kruunusta ja hyvissä ajoin tekemisisestä ei ollut mitään hyötyä, koko viikko oli niin kuuma että mikään ei jähmettynyt ja kaikki hajosi käsiin. Viimein sain yhden kruunun "onnistumaan" kun tuin sen sisältä folioidulla vessapaperirullan hylsyllä (joo tiedän, mutta hätä keinot keksii). Katastrofin aineksia lisäsi se että koko kakku hikoili kuin pieni porsas. Se rulla viritelmä pysyi lopulta pystyssä ja sain sen pakattua matkaakin. Valitettavasti kuulin että enää matka rasitusta se ei ollut kestänyt :( No onneksi minulla oli myös plan B (siitä ei valitettavasti ole kuvaa) eli kakun päällä makaava kruuna asian mukaisilla timateilla ja helmillä koristeltuina. Liivatetta laitoinkin täytteeseen vähän ekstraa jotta kakku varmasti pysyisi kasassa ja hyvä niin sillä kuulemani mukaan kakku oli tehnyt matkalla muutaman pyörähdyksen ;)
Onneksi pikku-prinsessa oli kuulemma kuitenki tyytyväinen kakkuunsa, vaikka se ei ihan onnistunutkaan suunnitelmien mukaan. 


Paljon onnea vielä Ronjalle!

2 kommenttia:

 1. Äiti oli myös oikein tyytyväinen! :)
  Kiitos vielä tätäkin kautta tuhannesti, kakku maistui edelleen juhlaväelle viimeistä murua myöten ja sai valtavasti kehuja myös ulkonäöstään. :)
  Plan B:n koristeet olivat myös aivan yhtä hienot, laitan kuvia omaan blogiin heti seuraavaan postaukseen! Lapset ihmettelivät, voiko näitä oikeasti syödä! ;)
  Ja kuten oli jo puhettakin, niin helle oli niin kamala, etten itsekään saanut edes muffinssien kermaa vaahdoksi asti, joten sinähän onnistuit ihan erinomaisesti. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle luottamukseta ja kauniista sanoista. Ihanaa että olitte tyytyväisiä, mutta silti itseäni ottaa päähän kun asiat ei mene niin kuin suunnittelee!! Varsinkin kun se edellinen kruunukakku oli ihan floppi ;)

  No taitaa olla paljon prinsessa kakkuja tiedossa kun tästä alkaa oikea prinsessojen kausi synttäreiden muodossa. Kummityttöni joka oli meillä kun tein kakkua tilasi itselleen samanlaisen ;D

  VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!