lauantai 7. toukokuuta 2011

Whoopie pies


Syksyllä kun kävimme mieheni kanssa Lontoossa, mukaani tarttui jos jonkinlaisia kirjoja ja lehtiä. Yhdessä lehdessä oli tämä herkullinen resepti monena eri versiona. Päätin kokeilla tätä valkosuklaista esikoisen synttäreille. Niin kun ystäväni asian ilmaisi, nämä ovat vähän niin kuin lasten suuhun sopivia macaroneja.

Whoopie pies:
  • 75g suolatonta voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 150g sokeria
  • 125g ranskankermaa
  • 25ml maitoa
  • 1rkl vanija-aromia
  • 55g valkosuklaata
  • 3/4 rkl soodaa
  • 275g jauhoja

  • 100g vaahtokarkkia (valkoisia)
  • 50ml maitoa
  • 125g suolatonta voita
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa muna hyvin vaahdoksi, sekoita sitten joukkoon sokeri 1/3 kerrallaan niin että seos on paksua. Vatkaa joukkoon jäähtynyt rasva, ranskankerma, maito, vanilja ja lisää vielä pilkottu suklaa. Vimmeiseksi sekoita joukkoon kuivat aineet.

Pursota taikinasta noin 2,5cm levyisiä kekoja (huom vaikka päälle jää "häntä" se häviää uunissa) parillinen määrä. Paista uunissa 175 astetta n.13min kunnes ovat saaneet hieman väriä.

Täyte: Kuumenna vaahtokarkit ja maito kattilassa kunnes ovat tasaista tahnaa. Jäähdytä massa. Vatkaa voi kuohkeaksi ja sekoita se vaahtokarkki tahnan kanssa. Pursota tahna pikkuleivän päälle ja laita toinen puoli kannaksi. Jos haluat koristella voit sulattaa päälle vaikka suklaata.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloisia. Mitä lapset tykkäsivät?

    VastaaPoista
  2. Lapset tykkäsivät. Eemi tykkäs tosi paljon, kutsui niitä hampurilaisiksi ;) . Jooa ei tykännyt alkuksi kun täyte pursusi ulos. Jääkaapin jälkeen kun oli jähmettynyt tykkäsi syödä (ongleman oli siis likaantuvat kädet ;D )

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!