lauantai 7. toukokuuta 2011

Gluteiiniton leivonta

Esikoisen synttärille pääsin kokeilemaan gluteiinitonta leivontaa. Olen kerran tehnyt gluteiinittoman kakkun, mutta itse en sitä maistanut. Nyt pääsin siis maistamaan omia tuotoksiani.

Kakkupohjan tein Kinuskikissan mehevän suklaakakupohjan reseptillä. Korvasin vaan vehnäjauhot gluteiinittomalla jauhoseoksella. Aika tiiviin oloinen kakku tuli ja selkeästi olisi kaivannut enemmän kosteutta kun normaali kakku.

Lisäksi tein näitä kookostankoja, joista tuli kyllä palloja, yhteishyvän reseptillä.


Juu, ei todellakaan ollut tämän näköisiä ;)

Suklaiset kookostangot:

  • 50 g margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 200 g kookoshiutaleita 
  • 200 g suklaata
  • yhden sitruunan raastettu kuori
Sulata rasva. Sekoita munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt rasva, kookoshiutaleet ja sitruunankuori. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota n. 6–7 cm pitkiä tankoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit myös ottaa taikinasta nokareita. Jätä leivonnaisten väliin riittävästi tilaa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla, 12–15 minuuttia tai kunnes leivonnaiset saavat kullanruskean värin.

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Kasta jäähtyneiden tankojen tai nokareiden päät suklaaseen. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä. Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät kuivu. Itse tein nämä päivää aikaisemmin ja dippasin suklaaseen vasta juhlapäivänä.

Lisäksi tajolla oli pikkupizzoja. Niihin tein myös gluteiinittoman pohja ja vielä ihan omasta päästäni ;)Se maistui hyvälle myös omaan suuhun.

Pizzapohjat (GL):
  • 2dl vettä
  • 15g hiivaa
  • 2dl tattarihiutaleita
  • 3dl glut-jauhoseosta
  • suolaa
  • loraus öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja laita tattarihiutaleet sinne hetkeksi turpoamaan. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna taikinan "kohota" hieman. Huomaa, että gluteiiniton taikina ei juurikaan kohoa (ihan itse tein huomion ;) ). Lisää mehevyyttää saat pohjaa jos sekoitat joukkoon juustoa tai käytät veden sijasta kermaviiliä. Täytä pohjat haluamallasi täytteellä ja paista 225 astetta n. 15min.

Tässä on vielä hyvä linkki gluteiinittomasta leivonnasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!