Siirry pääsisältöön

Synttärikakku 1-vuotis juhliin

Tämä kakku meni samoihin juhliin kui tuo alapuolella oleva tähtikakkukin. Muuten kakku oli ihan identtinen, mutta koristelu oli erilainen. Inspiraatio tähän kakkuun tuli kauniista aurinkoisesta ilmasta ulkona. Samalla pysytyi hieman fiilistelemään jo kevättä.


Kakkussa on 5 munan sokerkakkupohja. Kostustus sitruuna Fantalla ja persikkaliemellä. Sipaisut mansikkahilloa ja persikka sosetta. Täytteenä maidoton ja soijaton mansikka-ja persikkatäyte.Eristeenä sokerikreme ja päällinen ja koristeet sokerimassaa.

Onnea vielä pienelle Iivarille!




Kommentit

  1. Ihania kakkuja ja upea uusi blogi! Mukana siis täällä(kin), joskin hiukan eri nimimerkillä kuin toisessa ;)

    VastaaPoista
  2. Iivari kiittää edelleen, itku tuli, kun kakku loppui, eikä tarjottu enää lisää. Ja saatiin kuin saatiinkin molemmat kakut syötyä. Oliko ankassa siis marsipaania, vai missä?

    VastaaPoista
  3. Kakkublogi lisätty linkkilistaan! :) Itse en ole mikään leivontablogien säännöllinen kiertelijä, mutta täällä on pakko käydä kyllä ihastelemassa. Ihanat pienen pojan kakut!

    VastaaPoista
  4. Täältähän löytyi tuttuun tapaan mahtavia ihanuuksia!! Jään seuraamaan innolla uusia!

    VastaaPoista
  5. Sinikka, hieman mietin kuka olet. Ehkä sen jo selvitin ;D !?

    Kati, ihan kun kakku maistui kaikille. Ihan parasta että se maistui juhlakalullekkin. Marsipaanista oli vihreät tähdet, en vaan millään saanut sokerimassasta oikeen värisiä ja aika meinasi loppua kesken. Ensimmäisessä ankassakin oli marsipaania elastisuutta antamassa, mutta se meni roskiin.

    Linda, on ihanaa että olet mun vannoutunut "fani".

    Riikka, kiva kun löysit tännekkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi