Siirry pääsisältöön

Villervalla kakku


Pieni Iivari poika täytti vuoden ja sain pyynnön toteuttaa kakkuja hänen juhliinsa. Toiveena oli että yhtä kakkua koristaisi punainen kumiankka, samalainen kuin aikaisemmin tekemäni kumiankka. Lisäksi kakkujen piti olla maidottomia ja soijattomia.

Sokerimassan kanssa on helppo toteuttaa erikoisruokavalio kakkuja, koska massa itsessään ei sisällä mitään allergisoivaa ainesosaa. Täytteen kanssa pitää sitten vähän miettiä. Itse käytin tällä kertaa Oatlyn vanijakastiketta. Aine ei ollut niin vahtoutuvaan kun oli ajatellut, mutta toimi kuitenkin. Maku oli mielestäni parempi kuin sunnuntain vastaavassa tuotteessa.


Täytteenä kakuissa oli mansikka ja persikka täyte. Täytteistä jäi ihan liian nestemäisiä, mutta tässä paranneltu ohje tulevaisuutta varten.

Maidoton mansikka-persikka-täyte (kahteen kakkuun):

  • 6 oatly vaniljakastiketta (á 250ml)
  • 2 isoa persikka purkkia
  • 750g mansikoita
  • 2dl sokeria
  • 0,5 dl persikanlientä
  • 4tl vaniljasokeria
  • 14 liivatetta
  • 1 persikkasose (muksu)
Sulata mansikat, kaada nesteet pois ja hienonnan ne esim. sauvasekoittimelle. Valuta persikat hyvin ja pilko ne kuutioiksi. Laita livatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n.10 minuutiksi. Kevyesti vaahdota vaniljakastike ja mausta sokereilla. Kuumenna persikanmehu ja liota liivatteet siihen, sekoita hyvin vaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Sekoita toiseen mansikat ja toiseen persikat. Lisää persikka täytteen joukkoon myös persikkasose. Jos tuntuu että kaipaa lisää sokeria niin maista ja lisää.

Pohjana kakussa oli 5 munan sokerikakkupohja 24cm vuokassa. Kostutukseen käytin Sitruuna Fantan ja persikkaliemen sekoitusta. Mansikkatäytteen alla oli luomumansikka hilloa ja persikkatäytteen alla persikkasosetta. Sokerimassan alla oli eristeenä tomusokeri margariini vaahto (150g+80g) leviettynä. Päällinen sokerimassaa ja koristeet sokerimassaa ja marsipaania.


Kakun design tuotti päänvaivaa. En millään keksinyt että mitä värejä käyttäisin punaisen ankan kanssa. Sitten lajittelin pyykkejä ja vastaan tuli esikoiseni ihana Villervallan paita ja siitä se sitten lähti. Sommitelussa on edelleen paljon toivomiseen varaa, mutta pientä kehitystä on tapahtunut ;) Näin jälkeenpäin kuvasta näkee missä meni pieleen.



 Postaan vielä myöhemmin toisen kakun jonka tein samoihin juhlii.

Kommentit

  1. ihana kakkublogi!! :)
    ja ihana tämä ankka-kakku! :D

    VastaaPoista
  2. Mistä tuollaisen tähtimuotin saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en muista mistä olen omani ostanut. Jos muistelen oiken kyseessä on piparimuottisetti jossa on useamman kokoinen tähtimuotti. Uskoisin että erikoisliikkeistä ainakin löytyy.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi