Siirry pääsisältöön

Mistä kaikki alkoi

Nyt tuntui siltä että uusi alku oli paikallaan näin kevään kunniaksi. Vuosi on vierähtänyt kakkuharrastuksen parissa ja on varmaan hyvä muistella mistä kaikki sai alkunsa.

Ihan tarkkaan en osaa sanoa että mistä innostus kakkuihin lähti, mutta tarkalleen vuosi sitten tuli ensimmäinen kakku tehtyä. No en voi sanoa että se oli aivan ensimmäinen kakku sillä olenhan leiponut koko pienen elämäni mummien ja äidin kanssa. Ensimmäisiä leipomuksia joita muistan tehneeni on neljällä letitetty pullapitko mummin kanssa ja toisen mummin kanssa sain kokeilla pullataikinan ja viinirypäleiden yhdistämistä, ja muutakin kokeellista leivontaa. Niistä oli hyvä lähteä. On myös paljon leivonnaisia joilla on vahvat muistot lapsuudestani mm. ne bebet joista toisessa blogissani kerroin ja äidin mokkapalat. Ne olivat  niitä parhaita lapsuuden herkkuja.

Mutta jos niistä kakuista puhutaan, niin ensimmäisiä muistoja en kyllä osaa nimetä. Meillä oli aina täytekakkua synttäreillä tarjolla, niin kuin varmaan kaikilla muillakin oli. Äidin bravuuri oli/on päärynä-kinuskikakku joka on edelleen minun ja veljieni herkkua. Omiakin versioita olen kakusta tehnyt, mutta kyllä se äidin kakku voiton vie.

Mutta viime keväänä jokin kakkukärpänen puri minua ja innostuin kakuista. Löysin Kinuskikissan sivuilta upean kakkumaailman ja päätin kokeilla yhtä ohjetta omille synttäreilleni. No, voin sanoa että siinä kakussa kaikki mahdollinen meni pieleen. Paljon voi laittaa ihan oman kokemattomuuden ja ajattelemattomuuden piikkiin, mutta totaali katastrofi se silti oli. Lyhykäisyydessään yritin tehdä kakun 3h:ssa, mistä nyt tiedän että ei ole mitenkään mahdollista. Aikaa olisi tarvittu 24h. Kakku hajosi kirjaimellisesti käsiini. Koko luomus repesi ja valui pöydälle. En tiennyt että itkenkö vai nauranko. Päätin kuitenkin nauraa (ja vähän itkeä). Koska vieraat olivat tulossa ei auttanut muu kuin kerätä koko "kakku" salaatti kulhoon ja tarjota se siitä. Kermat vaan pursotin päälle ;) Täytyy kyllä sanoa että maku oli kohdallaan, ulkonäkö ei niinkään. Nyt harmittaa että en ikuistanut kakkua lainkaan. Kielsin veljeäni edes menemään kakun lähellekkään kameran kanssa. Näin jälkeenpäin ajatellen kuva olisi ollut ihan ehdoton :D

Jo ennen tuota episodia olin ilmoittautunut kakkukurssille paikalliseen kansalaisopistoon. Siellä sain korvaamattoman tuntuman sokerimassaan ja sen käsittelyyn ja sen myötä uskalsin myös kokeilla sitä kotona. Tuon ensimmäisen episodin sisuunnuttamana ja kurssin innoittaman aloin siis harrastamaan kakkuja. Vuosi on siis vierähtänänyt ja 34 täytekakkua on tullut tehtyä. Täältä löytyy jo tehdyt kakut.


Kurssilla tehty eka sokerimassa kakku

Tästä on siis hyvä jatkaa. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat lukijat, tämä blogi on omistettu pelkästää herkuille :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi