Siirry pääsisältöön

Uunijuustokakku suolakinuskilla

Uunijuustokakut ovat ehdottomasti yksi minun lemppari leivottavista. Sen lisäksi että ne maistuvat herkullisilta, ovat ne myös helppoja tehdä. Idea tästä kakusta syntyi, kun piti keksiä jotain herkullista tyttöjeniltaan.

▪️ 250g Bastognekeksejä 
▪️ 75g voita

▪️ 800g tuorejuustoa
▪️ 200g ranskankermaa
▪️ 2-3dl sokeria
▪️ 5 munaa
▪️ 1rkl vaniljauutetta
▪️ 3rkl vehnäjauhoja
▪️ 1 rkl sitruunamehua
▪️ 200g vadelmia

▪️ 2dl kuohukemaa
▪️ 2dl fariinisokeria
▪️ sormisuolaa

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 

Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Sekoita hyvin keskenään. Sekoita massan joukkoon munat yksitellen ja vehnäjauhot. Mausta sitruunalla ja vaniljalla. Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Painele massan joukkoon vadelmat (pakaste käy hyvin). Paista uunissa n. 1h  15min ja sen jälkeen ota uunista lämpö pois ja luukku rakosilleen. Ja anna kypsyä n. 30min vielä jälkilämmössä. Jäähdytä kakku ja anna tekeytyä yön yli. 

Tarjoilu päivänä valmista kinuski keittämällä kermaa ja fariinisokeria pienellä lämmöllä. Jos haluat kakun päälle löysää kinuskia, keitä max 10min. Jos haluat jähmeämpää keitä pidempään. Anna kinuskin jäähtyä hetkinen ja kaada se kakun päälle. Ripotelle päälle suola. 

Koristele oman makusi mukaan! Itse käytin mustikkaa, vadelmaa, viikunaa ja minttua. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Daimhalko, ohje by Kinuskikissa

Nämä mun päivitysten aiheet vähän poukkoilee, mutta toivottavasti kestätte. Synttäriteemalla kuitenkin jatketaan, siis omien lasten synttäreiden.   Meidän keskimmäisen kanssa käytiin pitkiä keskusteluja siitä että millaisen kakun hän haluaa synttäreilleen. Poika heti ilmoittikin millaista kakkua hän halajaa.....meinaan daim-kakkua. Kerhokaverilla oli ollut synttärit ja hän oli tuonut kerhoon tarjottavaksi kaupan daim-kakkua (mikä kyllä on tosi daim-fanin suuhun tosi hyvää) ja tällaista halusi myös poikani. No, äiti sitten siihen vähän anteeksi pyydellen että kun meillä on tapana ollut se kakku leipoa ihan itse että miten olis joku muu. No asiassa ei päästy puusta pidemmälle ja jätettiin se hautumaan. Mutta kuinkas ollakaan joulupukin tuomasta Kinuskikissa kakkukirjasta löytyi sattumalta pelastava resepti, daimhalko. Reseptin esittely tekstissä kerrottiin että kuinka tämän kakun inspiraationa oli ollut juurikin tuo kaupan daim-kakku. Tämä resepti tupsahti eteen kuin tilauksesta! Se