sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Porkkanakakku

Vaikkakin olen tehnyt tätä aina porkkanakakku nimellä olen aikaisemmin tehnyt sen leivospaloiksi eli paistanut pellillä. Nyt sain idean kokeilla tehdä tästä oikea kakku kakku. Tein samalla kaksi kakkua, toisen kotiin ja toisen viemisiksi. Toinen 20cm ja toinen 24cm vuokassa. Oikeastaan yllätyin että kakut jäivät noinkin littaniksi. Annoksesta tulee siis joko kaksi kakkua tai yksi pellillinen.
 
 
Porkkanakakku:
(pellillinen tai kaksi kakkua)
 
- 5 munaa
- 4dl sokeria
- 200g voita tai margariinia sulatettuna
- 5dl jauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2tl soodaa
- 2tl vaniljasokeria
- 4tl kanelia
- 8dl hienoksi raastettua porkkanaa
 
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulan rasvan kanssa. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai kahteen voideltuun irtopohjavuokaan joissa leivinpaperi on pingotettu pohjalle.
Paista 200 astetta 20min
 
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 225g tomusokeria
- 50g pehmeää voita
 
Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Jos teet kakun. Leikkaa pohjat kahteen osaan (halutessasi voit kostuttaa pohjat maidolla) ja leivitä osa kakun väliin.
Koristella voit mantelirouheella tai sokerimassasta tehdyillä koristeilla. Alla olevassa kakussa olevat koristeet ovat silloin vielä 5-vuotiaan poikani luomuksia :) (resepti on odottanut kirjoittajaansa viime syksystä ;) )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!