sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Minttuinen suklaajuustokakku

Meille tuli ihania kesävieraita ruotsinmaalta. Ekat kaffet vedettiin ihan vaan dominoiden voimalla (ihan kamala paikka tällaiselle leivontahullulle) . Perjantaina käytiin Suomenlinnassa nauttimassa kauniista päivästä. Lauantaina, ja näillä näkymin viimeisenä kesäpäivänä, oli tarkoitus yhdessä grillata.  Jotain hyvää ja nopeaa piti keksiä grilliherkkujen jälkkäriksi. Nopeeta sen takia että koko päivän aikataulu vesittyi kun kuopuksemme päättikin ottaa maraton unet ja kauppareissut ym. siirtyivät myöhemmäksi. Joten jälkkärin tekoon ei hirmusti aikaa jäänyt.
 
Minttusuklaa on yksi oma lemppari suklaa, joskus on varmaan jotain kakkua siitäkin tullut tehtyä mutta muistikuvat ovat hatarat. Mutta tällaisen reseptin pikakakulle kehittelin.
 
 
 
Minttusuklaajuustokakku:
(24cm vuoka)
 
 
- 200g minttudominoja
-50g voita tai margariinia
 
- 5dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 200g minttukrokantti suklaata tai vastaavaa
- 3tl piparminttuaromia (tai oman maun mukaan)
- 2rkl maitokaakaojuomajauhetta
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa tai muuta nestettä
 
- 100g tummaa suklaata
- 2dl kuohukermaa
- 2rkl tomusokeria
- 1tl piparminttuaromia
- mariannerakeita
 
 
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuokan pohjalle johon on pingotettu leivinpaperiarkki. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5-10min). Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa joko mikrossa (varovasti) tai vesihauteessa. Sekoita vaahdon joukkoon. Lisää aromi ja kaakaojauhe. Kuumenna maito. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata maitoon. Sekoita massan joukkoon ohuena nauhana. Kaada massa  vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3-4h tunniksi. Jos sinulla on hoppu voit käyttää apuna pakkasta kuten minä käytin. Pakkasessa kakku hyytyi reilussa tunnissa.
 
Koristelua varten vaahdota loppu kerma. Sulata suklaa. Kun suklaa on sulatettu ota siitä erilleen n. 3rkl ja levitä tasaisen paksuksi ympyräksi leivinpaperin päälle. Laita alle esim lautanen ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Vatkaa loput suklaasta kermavaahdon joukkoon. Pursota haluamiasi kuvioita kakun päälle tai levitä sellaisenaan. Riko jähmettynyt suklaalatta ja koristele kakku sillä ja mariannerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!