Siirry pääsisältöön

Minttuinen suklaajuustokakku

Meille tuli ihania kesävieraita ruotsinmaalta. Ekat kaffet vedettiin ihan vaan dominoiden voimalla (ihan kamala paikka tällaiselle leivontahullulle) . Perjantaina käytiin Suomenlinnassa nauttimassa kauniista päivästä. Lauantaina, ja näillä näkymin viimeisenä kesäpäivänä, oli tarkoitus yhdessä grillata.  Jotain hyvää ja nopeaa piti keksiä grilliherkkujen jälkkäriksi. Nopeeta sen takia että koko päivän aikataulu vesittyi kun kuopuksemme päättikin ottaa maraton unet ja kauppareissut ym. siirtyivät myöhemmäksi. Joten jälkkärin tekoon ei hirmusti aikaa jäänyt.
 
Minttusuklaa on yksi oma lemppari suklaa, joskus on varmaan jotain kakkua siitäkin tullut tehtyä mutta muistikuvat ovat hatarat. Mutta tällaisen reseptin pikakakulle kehittelin.
 
 
 
Minttusuklaajuustokakku:
(24cm vuoka)
 
 
- 200g minttudominoja
-50g voita tai margariinia
 
- 5dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 200g minttukrokantti suklaata tai vastaavaa
- 3tl piparminttuaromia (tai oman maun mukaan)
- 2rkl maitokaakaojuomajauhetta
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa tai muuta nestettä
 
- 100g tummaa suklaata
- 2dl kuohukermaa
- 2rkl tomusokeria
- 1tl piparminttuaromia
- mariannerakeita
 
 
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuokan pohjalle johon on pingotettu leivinpaperiarkki. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5-10min). Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa joko mikrossa (varovasti) tai vesihauteessa. Sekoita vaahdon joukkoon. Lisää aromi ja kaakaojauhe. Kuumenna maito. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata maitoon. Sekoita massan joukkoon ohuena nauhana. Kaada massa  vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3-4h tunniksi. Jos sinulla on hoppu voit käyttää apuna pakkasta kuten minä käytin. Pakkasessa kakku hyytyi reilussa tunnissa.
 
Koristelua varten vaahdota loppu kerma. Sulata suklaa. Kun suklaa on sulatettu ota siitä erilleen n. 3rkl ja levitä tasaisen paksuksi ympyräksi leivinpaperin päälle. Laita alle esim lautanen ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Vatkaa loput suklaasta kermavaahdon joukkoon. Pursota haluamiasi kuvioita kakun päälle tai levitä sellaisenaan. Riko jähmettynyt suklaalatta ja koristele kakku sillä ja mariannerakeilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Daimhalko, ohje by Kinuskikissa

Nämä mun päivitysten aiheet vähän poukkoilee, mutta toivottavasti kestätte. Synttäriteemalla kuitenkin jatketaan, siis omien lasten synttäreiden.   Meidän keskimmäisen kanssa käytiin pitkiä keskusteluja siitä että millaisen kakun hän haluaa synttäreilleen. Poika heti ilmoittikin millaista kakkua hän halajaa.....meinaan daim-kakkua. Kerhokaverilla oli ollut synttärit ja hän oli tuonut kerhoon tarjottavaksi kaupan daim-kakkua (mikä kyllä on tosi daim-fanin suuhun tosi hyvää) ja tällaista halusi myös poikani. No, äiti sitten siihen vähän anteeksi pyydellen että kun meillä on tapana ollut se kakku leipoa ihan itse että miten olis joku muu. No asiassa ei päästy puusta pidemmälle ja jätettiin se hautumaan. Mutta kuinkas ollakaan joulupukin tuomasta Kinuskikissa kakkukirjasta löytyi sattumalta pelastava resepti, daimhalko. Reseptin esittely tekstissä kerrottiin että kuinka tämän kakun inspiraationa oli ollut juurikin tuo kaupan daim-kakku. Tämä resepti tupsahti eteen kuin tilauksesta! Se