Siirry pääsisältöön

Kakku Ukolle

Naapurin Oliverin serkku sain lauantaina komean nimen Ukko Vilho Valtteri. Sain siis kunnian toteuttaa hänen nimenantojuhliin kakku jonka teemana oli kattauksessa käytetyt muumi-mukit. Jonkin aikaa mietittyäni päädyin peilaavaan muumipeikkoon. Mukissahan muumipeikko peilaa itseään vedestä, mutta ajattelin että asento on hyvä myös nimen tarkasteluun. Väritoiveena oli vaaleansininen joka siis toistui myös kattauksessa.

Tällainen kakku siitä sitten tuli. Kakku on 7 munan sokerikakkupohja jonka päällinen on sokerimassaa/kaulintamassaa. Muumipeikko on maalattu kaulintamassalevyn päälle. Sisällä kakussa oli pätkismousse.



Onnea vielä koko Ukon perheelle!!

Kuulin että nimenantojuhlissa oli vieraillut "erikoisia" vieraita. Juhlijoiden joukossa oli Ajankohtaisen kakkosen kuvausryhmä joka teki juuttua tiistain 12.6 klo 21 ohjelmaan juttua Ristiäiset vs. nimiäiset. Tämä siis tarkoittaa että mun kakku on melkein julkkis ;D

MUOKS: Hih, kyllähän se kakku siellä vilahti kuin vilahtikin. Tästä voi käydä kurkkaamassa klik niin kauan kun linkki on voimassa.

Kommentit

  1. Hih, ja me kaikki lukijat ollaan sitten melkein sukua julkkikselle! :D

    Pitääpä koittaa muistaa katsoa tuo jakso :)

    VastaaPoista
  2. :D Ja sitten käy niin että koko kakkua ei edes näy ;) Pitää varmaan ainakin nauhoittaa että jos edes vilahtaa niin voi katsoa sitten hidastuksella :D :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi