maanantai 14. toukokuuta 2012

Robotti synttärit

Meillä molemmat lapset täyttää vuosia toukokuussa, joten paljon riittää leivottavaa. Tänä vuonna yritin olla "ovela" joten pidimme buukkasimme juhlinnan yhdelle päivälle. Aamulla tuli kaverit ja iltapäivällä sukulaiset. Yllättävän hyvin kaikki sujui, vaikka lauantaina olin vielä aika ranteet-auki-fiiliksellä ;) Tuntui että mikään ei onnistunut ja kun piti vielä välissä käydä juhlimassa veljentytön synttärit niin yötyöksihän se meni. Onneksi ulkoistin lapset isovanhemmille ja sovimme palautuksen juhlien alkuun.

Ihan kaikkea mitä suunnittelin en kerennyt tekemään, mutta ihan mukavat tarjottavat lopulta olivat. Vähän oli eri tarjottavat eri kattauksilla ja molemmissa oma kakku. Ei vaan voi aloitettua kakkua tarjota ;D


Syntymäpäivä sankari toivoi kakkuun robottia, suklaata, mansikoita ja vaniljaa. Tässä kakussa oli kaikkea niitä. Pohja oli Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja, täyteenä oli vaniljamousse ja tuoreita mansikoita. Kuorrutteen resepti oli Pullahiiren ihanasta kakkukirjasta (voin suositella kirjaa kaikille). Oli muuten eka kerta kun tein pursotettavaa suklaakuorrutetta. Pursotukset ja koristelut on vähän sinne päin, mutta tässä kohtaa pitää varmaan todeta että "suutarin" lapsilla ei ole kenkiä ;)


Popsien kanssa oli taas ongelmia. Confetista oli loppuneet ne isommat tikut ja tuntui että en saanut näitä pienempiä pysymään pystyssä. Designissa oli myös paljon parantamisen varaa lähtien jo siitä että koristeet eivät edes pysyneet kiinni. No seuraavalla kerralla sitten parempia :)

Muffarit oli tehty Meri Merin ihaniin vuokiin ja koristeltu mukana tulleilla koristella. Itse ostin seti jenkeistä, mutta huomasin että Bake&Party myy nykyään Meri Merin ihania tuotteita. Ärsyttää vaan kun paperivuoka päästää rasvan läpi. Resepti näissä oli myös Kinuskikissalta klik

Tuli myös opittua että sämpylätaikinan voi säilöä kohottamisen jälkeen jääkaapissa ja leipoa vasta aamulla, kiitos ihanille ystävilleni fb:ssä jotka auttoivat. Nakkisämpylät saatiin siis tuoreena pöytään.

Tästä kakusta äiti on niin ylpeä. Syntymäpäiväsankari on myös innokas leipuri ja koristeiden tekijä. Hän itse maalasi kakkuunsa robotin kuvan, äiti joutui vaan äkkiä sutasemaan nime kylkeen. Tämä toinen kakku oli sokerikakkupohja vadelma-kinuskitäytteellä.

Kattaus mukaili myös teemaa. Robotti pyykipojat löydettiin Tigeristä ja muut Tiimarista.

Maanantain rääppiäisiin tein vielä bebe leivoksia. Tai siis tein pohjat jo lauantaina, mutta en vaan kaikessa kiireessä kerennyt niitä täyttää vasta kun maanantaina. Tämä on toinen kerta kun bebejä kokeile ja tällä kertaa ulkomuoto onnistui paremmin. Maku puolella sen sijaan opin että mansikkatomusokeria ja sitruunamehua ei kannata yhditää, maku on tiskiainemainen ;D
Nyt sitten odotetaan seuraavia juhlia :)

2 kommenttia:

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!