Siirry pääsisältöön

Keijukakku

Tämä syntymäpäivä sankarin toiveissa oli helinäkeiju-kakku, joten sellainen piti toteuttaa. Minua aina vähän jännittää nämä kakut jotka esittävät jotain tiettyä hahmoa. Näissä on aina se vaara että toteutus ei menekkään ihan nappiin. Tässäkin minua kovasti jännitti naaman tekeminen ja rehellisyyden nimissä voidaan kertoa että se ei kesta lähempää tarkastelua ;)



Kakku oli 5 munan sokerikakkupohja (vuoka 24cm) ja täytteenä oli jugurttinen mansikkatäyte. Päällinen ja koristeet ovat sokerimassaa ja/tai kaulintamassaa. Maalaukset tein pastaväreillä. Pursotukset tehty floravispistä jota jämäköitetty maitorahkalla. Värjätty pastavärillä (väri Wiltonin rose)


Tällä kertaa pidin huolta että muistan täytteen reseptin ja kirjoitan sen ylös. Huom, tein täytettä reilumman määrän ja söimme sitä myös jälkiruuaksi.

Jugurttinen mansikkatäyte (26cm vuokaan):

- 5dl flora vispiä
- 4dl Lindahlisin jugurttia
- 500g mansikoita (pakaste)
- 8 liivatetta
- tilkka mansikan lientä
-1dl sokeria
- 25ml vaniljakreemi jauhetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat, ota lientä hieman talteen. Soseuta mansikat. Vatkaa vispi ja sekoita jugurtti joukkoon. Kuumenna mansikan lientä ja sulata liivatteet joukkoon. Valuta ohuena nauhana seokseen hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, vaniljakreemi ja mansikka survos ja sekoita hyvin.


Tarkoituksena oli tehdä pursoituksesta vaihekuvia, mutta kakun kanssa tuli niin kiire että siitä suunnitelmasta piti luopua. Mutta se sitten myöhemmin :)

Kommentit

  1. Oijoi, tää on taas niin hieno! Tiedän erään, joka repisi tällaisesta aikamoiset riemut... :)

    VastaaPoista
  2. VIhdoinkin löysin blogiisi. Aivan ihania kakkuja ja muitakin leipomuksia olet tehnyt. :)

    VastaaPoista
  3. Emmi, :)

    Vaahteramäen emäntä, hih hauska tietää että minua on oikeen etsitty. Tosi kiva kun löysit perille ja kiitos :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi