sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Karviaskakku valkosuklaalla ja jugurtilla



Vieraita oli tulossa ja kaapissa ollut karviascurdin loppu odottiin käyttöä. Ajatuksissa oli ollut tehdä hyydykekakku tuorejuuston sijaan jugurtista ja ajattelin että karviaset ja jugurtti sopii hyvin yhteen. Niillä siis mentiin.

Hyydykekakku jugurtilla valkosuklaalla ja karviascurdilla:

 250g kaurakeksiä
100g margariinia/voita
5dl floravispiä
4dl Turkkilaista jugurttia (itse käytin sitä "partaäijää")
260g valkosuklaata
7 liivatetta
Tilkka maitoa
n. 3dl karviascurdia

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuokan pohjalle. Jotta saat kakun hyvin irti reunoista käytä pohjalla leivinpaperia ja voitele reunat ruoka-öljyllä ja leivitä tomusokerilla. Tee tämä siis ennen kuin painelet pohjan paikoilleen.

Laita liivateet likoamaan kylmään veteen (n.10min). Vatkaa vispi ja sekoita jugurtti joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita hyvin joukkoon. Liuota 5 liivatetta tilkkaan maitoa ja sekoita hyvin massaan mukaan. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin viilenemään. Lämmitä osa karviascurdista ja sekoita 2 liivatetta joukkoon, lisää vielä loput kylmästä joukkoon ja kaada kakun päälle. Jäähdytä kakkua jääkaapissa vähintään 3h, mielellään yön yli.

2 kommenttia:

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!