Siirry pääsisältöön

Prinsessalle prinsessakakku


Ihana elohopeainen kummityttöni vietti syntymäpäiviään viikonloppuna. Hän oli paikalla kun tätä prinsessakakkua viimeisteltiin ja toivoi samanlaista. No mitä täti siihen sitten sanomaan muuta kuin että tehdään. Ja tällainen siitä tuli.

Täytyy sen verran kehua itseään että oli kyllä todella tyytyväinen täytteeseen ja sen makuun. Olin miettinyt pitkään mitä teen poimimillani karviasilla kun täydellinen ohje tupsahti eteen (kiitos anopille). Törmäsin meinaan karviascurd ohjeeseen. Ja koska lemoncurd on mun suosikkia, niin pakkohan tätä oli kokeilla (ohje tulee myöhemmin). Kakkuun tuli siis tuota curdia ja valkosuklaamoussea. Oi ja voi miten täydellinen kombo, ihan pakko tehdä tuota pakkaseen lisää ja käyttää myöhemmin uudelleen.

Valkosuklaamousse (26cm vuoka):

- 5 dl floravispiä
- 400 g tuorejuustoa
- 260g valkosuklaata
- tilkka maitoa
- 5 liivatetta

Laita liivattee likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kuumenna maito ja sulta joukkoon puristetut liivatteet. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon. Riittää kahteen kakun väliin. Huom! tämän määrän kanssa on käytettävä reunakalvoja tms. pitämässä täytteen sisällä kakussa ennen jähmettymistä. Anna hyytyä yön yli tai ainakin 3h.

Kakku oli 7 munan sokerikakkupohja. Kostutus spritellä, välissä kunnon kerros karviascurdia. Päällinen vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa. Koristeet sitä ja sokerimassaa.


Onnea vielä rakkaalle muruselle!!


Kommentit

  1. aivan ihana tuo kakku!! kuten nää kaikki muutkin leivonnaisesi! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kakkuja, voi kun osaisi itse tehdä edes jotain tuon tapaisia! Karviaisia olisi puska täynnä enkä oikein keksi niille mitään hyvää käyttöä, joten innolla odotan karviaiscurdin ohjetta. Neidin 4v. synttärit lähestyy ja tarjottavia pitää alkaa miettimään :)

    VastaaPoista
  3. Sode, Kiitos!

    Sini, Kiitos! Mä kyllä kannustan kokeilemaan. Mun "tarinan" mistä kaikki alkoi voi lukea ekasta postauksesta. Mutta lyhykäisyydessään olen itse aloittanut 1,5 vuotta sitten ja ennen sitä täytekakkuja olin tehnyt elämässäni ehkä 3 ja niistä 2 olivat täysin epäonnistuneita ;) Että kokeilemaan vaan, jostain se on aloitettava.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Daimhalko, ohje by Kinuskikissa

Nämä mun päivitysten aiheet vähän poukkoilee, mutta toivottavasti kestätte. Synttäriteemalla kuitenkin jatketaan, siis omien lasten synttäreiden. Meidän keskimmäisen kanssa käytiin pitkiä keskusteluja siitä että millaisen kakun hän haluaa synttäreilleen. Poika heti ilmoittikin millaista kakkua hän halajaa.....meinaan daim-kakkua. Kerhokaverilla oli ollut synttärit ja hän oli tuonut kerhoon tarjottavaksi kaupan daim-kakkua (mikä kyllä on tosi daim-fanin suuhun tosi hyvää) ja tällaista halusi myös poikani. No, äiti sitten siihen vähän anteeksi pyydellen että kun meillä on tapana ollut se kakku leipoa ihan itse että miten olis joku muu. No asiassa ei päästy puusta pidemmälle ja jätettiin se hautumaan. Mutta kuinkas ollakaan joulupukin tuomasta Kinuskikissa kakkukirjasta löytyi sattumalta pelastava resepti, daimhalko. Reseptin esittely tekstissä kerrottiin että kuinka tämän kakun inspiraationa oli ollut juurikin tuo kaupan daim-kakku. Tämä resepti tupsahti eteen kuin tilauksesta! Sellai…

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu…

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä ne. Painele v…