Instagramia selaillessani löysin ihanan reseptin Lindasbakskola sivustolta. Porkkanakakku joka oli tehty omenoista. Reseptiä kehuttiin sanoilla, maistuu hyvin myös porkkanakakkufanille. Koska meillä asuu paljon kyseisiä faneja ja pihanurmi on täynnä omenaa, niin pitihän tätäkin kokeilla. Reseptiikan noudattaminen on aina sula mahdottomuus minulle, tein tästäkin oman verversioni. Ei kerrota kenellekään että yksi syy ruokosokerin käyttöön oli taloussokerin loppuminen....
4 munaa
3 dl ruokosokeria (tai tavallista)
2 dl rypsiöljyä
400g omenaraastetta (talvilajiketta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1. Raasta omenat.
2. Vahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon kuivataineet vuoretellen öljyn kanssa.
4. Kääntele lopuksi joukkoon omenaraaste.
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista alatasolla (ei ihan alimmaisella) n. 40-45min.
Itse paistoin tämän uunipeltiä pienemmässä reunallisessa astiassa leivinpaperin päällä. Jos haluat pellillisen niin tee ohje puolitoista kertaisena.
Anna jäähtyä ennen kuin levität kuorrutteen.
50g voita
200g maustamatontatuorejuustoa
250g tomutomusokeria
1. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto.
2. Lisää joukkoon tomusokeri hyvin sekoittaen.
Levitä kuorute ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeraappaa ja mintunlehtiä.
Piirakka on parhaimmillaan kun on saanut levätä hetken kylmässä.
Nauti hyvässä seurassa!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!