lauantai 10. syyskuuta 2016

Omenacurdi




Tässä on tullut tehtailtua erilaisia curdeja oikein urakalla. Noita meidän oman pihan superhappamia omenoita katsellessani tuli mieleen omenacurdi, kai sellaistakin voisi/onnistuisi tehdä? No, kuinkas ollakaan joku muu oli samaan tulokseen tullut,  koska uudessa Koti&Keittiö- lehdessä oli ohje mihinkäs muuhunkaan kuin omenacurdiin. Mikä mahtava sattuma!!

Ohje oli aika lailla sellainen jollaisen olisin tehnyt itsekin, mukaillen muita ohjeita joilla olen curdeja tehnyt. Sokerin määrä oli ohjeessa kuitenkin aika iso (1dl per 100g omenaa). Itse pidän siitä että curdi on mukavan pehmeän kirpeä. Muutin reseptiä enemmän omaan makuun ja tekotapaan sopivaksi, minullehan on täysin mahdotonta valmista reseptiä noudattaa ;) . Ja lisättäköön että myös makuraati piti lopputuloksesta. Mutta jokainen voi sitä sokerimäärää säätää omaan makuun ja ennen kaikkia omiin omenoihin sopivaksi. Meidän omenat ovat tosiaan niin kirpeä lajike että lapsetkaan ei niitä syö ja silti vähempi sokeri riitti.

Omenacurdi:
(n. 6dl valmista curdia)

- 500g omenoita
- 2dl vettä
- 2dl sokeria
- 3rkl sitruunamehua
- 80g voita
- 4 keltuaista

Kuori, puhdista ja paloittele omenat. Mittaa vesi kattilaan ja lisää omenanpalat. Keitä omenat pehmeiksi (n. 10-15min) miedolla lämmöllä kannen alla. Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella taisaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon sokeri ja voi ja mausta sitruunamehulla ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen vähintään niin että seos on tasaista, n. 10min. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon yksitelle keltuaiset. Jatka kuumentamista ja sekoittamista vielä n. 10- 20min kunnes seos on kunnolla paksuuntunut.

EDIT: Käytin todella tiiviitä ja happamia omenoita, nähtävästi omenan koostumus vaikuttaa curdin paksuuteen. Jos käytät kovin pehmeää omenalajiketta suosittelen vähentämään veden määrää.

Ei liene yllätys että pakastin tämän herkun kakkuja varten sopiviin annoksiin. Mutta olisi kyllä tehnyt mieli syödä se heti. Sopii vaikka rahkan tai jäätelön kaveriksi, nam!!

P.s Jos pidät curdeista ja sinulla on karviaisia vielä käyttämättä, täältä löydät herkullisen karviascurdin.









6 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän hyvää 😍😍

    VastaaPoista
  2. Minkä kanssa tästä tulisi hyvä täyte kakkuun? Aivan ihanaa on 😍

    VastaaPoista
  3. Pahoittelut hitaasta vastaamisesta. Tämän makupari on ehdottomasti vanilja tai valkosuklaa. Jommasta kummasta tekisin moussen kakun väliin.

    VastaaPoista
  4. Pahoittelut hitaasta vastaamisesta. Tämän makupari on ehdottomasti vanilja tai valkosuklaa. Jommasta kummasta tekisin moussen kakun väliin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kakku on nyt jääkaapissa hyytymässä:)mitä luulet, sopisiko tähän päällysteeksi italialainen marenkikreemi? Jos ei, mitä ehdottaisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälleen kerran pahoittelut että vastaaminen kestää. Varmasti sopii marenkivoikreemi :)

      Poista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!