Siirry pääsisältöön

Kihlajaiskakku vol. 2

 
Voihan koira. Tämä kihlapari toivoin kakun päälle heidän koiraansa, kerroin kyllä heti kättelyssä että esittävät eläinhahmot eivät ole minun erikoisalaani. Koiran voin tehdä, mutta sitä en voi luvata että näyttää joltain tietyltä rodulta. En siis tässä edes lähde kertomaan mitä yritin, musta koira siitä tuli pari oli siihen tyytyväinen. Koira oli kuulemma ihan itsensä näköinen aina ulkona roikkuvine kielineen :D
 
Kakun sisällä oli yksi omista lemppareista eli kinuskimousse, kinuski raidoilla ja ihanan hapokkailla punaviinimarjoilla. Marjat oli poimittu suoraan omasta pensaasta.
 
Kinuskimousse:
(26-28cm vuokaan 2 väliin)
 
- 4dl kuohukermaa
- 4dl fariinisokeria
 
Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Laske lämpötilaa ja keitä kinuskia hiljalleen n. 10-15min välillä sekoittaen. Anna kinuskin jäähtyä mieluiten seuraavaan päivää, mutta myös pikajäähdytys ulkona/pakkasessa/jääkaapissa toimii. Ota 1/3 kinuskista sivuun ja vatkaa loput sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
 
- 4dl vispikermaa/kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa
(- sokeria oman maun mukaan)
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 10min). Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto ja kinuskivaahto. Mausta halutessa sokerilla.
Kuumenna maito ja sekoita liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteen joukkoon.
 
Annostele täyte väleihin. Kaada molempiin väleihin päälle kinuskia ja marjoja.
 
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi