Vaikka tammikuu kerkesi jo päättymään niin silti jatketaan tällä sokerittomalla teemalla (jos viikonloppuun jaksaisi sinnitellä ;) ) . Näin Kakkumonsterin blogissa ohjeen terveellisistä browniesta ja päätin hieman googlettaa aiheesta. Ohjeita onkin netti pullollaan, tässä oma versioni mukaillen Kakkumonsterin reseptiä.
Ohje on munaton ja gluteeniton, helpoilla muutoksilla siitä saa myös maidottoman.
Bataatti-taateli brownies:
(35x25cm vuoka)
- 700g bataattia
- 1 ylikypsä banaani
- 450g taateleita
- 2dl rasvatonta jugurttia tai maitoa
- 200g tummaa suklaata, 90%
- 1dl maapähkinävoita (sokeritonta)
- 2dl raakakaakaojauhetta
- 2dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sempers)
- 0,5dl perunajauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 2rkl hunajaa
- 100-200g suolapähkinöitä
Itse käytin valmistukseen monitoimikoneen isoa blenderikulhoa. Sain koko massan sekoitettua kätevästi yhdessä kulhossa ja ylimääräiseltä tiskiltä vältyttiin. Mutta onnistuu myös pienellä blenderillä ja sen jälkeen kulhossa loput sekaisin puukauhan avulla.
Kuori ja pilko bataatti. Keitä kypsäksi vedessä niin että vesi juuri peittää bataatit. Nosta kypsät bataatit reikäkauhalla monitoimikoneen kulhoon ja kaada päälle hieman keitin vettä että saat tasaisen hyvä seoksen. Poista taateleista kivet (itse käytin hevi osastolla myytäviä pieneen pahvilaatikkoon pakattuja "tuoreita" taateleita, mutta myös kuivat käyvät kun katsot että eivät ole sokeroituja). Kaada joukkoon myös taatelit ja aja tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.
Laita joukkoon maito ja pienempiin paloihin pilkottu suklaa. Lisää yksitellen loput aineet suolapähkinöitä lukuun ottamatta. Suolapähkinät voi joko rouhia pinnalle koristeiksi tai laittaa joukkoon rouhittuna tai kokonaisina.
Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja paista 200 asteessa n. 35-45 minuuttia riippuen vähän millaisen koostumuksen haluat. Itse paistoin vain 35 minuuttia ja jäivät sellaisen tahmaisen mutaisiksi :)
Punnitsitko taatelit kivineen vai ilman?
VastaaPoistaPahoittelut että vastaamisessa kesti. Ihan juu kivineen kaikkineen punnittu.
Poista