sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Masukakku

Ei ole aikaisemmin tullut tilaisuutta leipoa masukakkua. Olen aina ihaillut muiden tekemiä ja nyt vasta pääsin itse sellaista rakentamaan. Tekniikka on ollut tiedossa mutta en etukäteen osannut ajatella että kuinka vaikeaa on löytää oikeat astiat jotta kakku näyttää sopusuhtaiselta. Vatsa löytyi helposti (Ikean metallinen salaattikulho keskikokoisena), mutta siinä menikin hetki ennen kuin sopivan kokoiset astiat rinnoille löytyi :D Päädyin lopulta isoihin mariskooleihin.

Kakku oli mitoitettu 10 hengelle (siitä tuli kyllä reilu), mutta pohjaksi tein 20hlön pyöreän kakkupohjan. Ajatuksena oli että siitä riittää aineksia mahaksi ja rinnoiksi. Leikkasin kakkupohjan normaalisti kolmeen osaan ja  kelmutin kulhot ja rakensin kakut niihin ikään kuin nurin päin. Täyte oli moussetäyte joka toimii hyvin 3D kakuissa pitäen liivatteen asioista muotonsa. Tältä kakku näytti koottuna.


Tässä kuvassa päälle on levitetty sokerikreemi eristämään kosteutta kakun ja sokerimassan välillä.

Oikean ihosävyn löytäminen oli aika haastavaa. Sekoittelin niin pitkään että ei ole enää mitään hajua että mitä värejä (Wilttonin pastavärit) käytin. Ihon laitoin kakun päälle ensin ja sen jälkeen aloin asettelemaan mekkoa.

Pitkään olen myös manaillut sitä että mikään valmistaja ei myy enää kunnon vaaleansinistä. Pastaväreillä (sinisellä ja valkoisella) sellaista ei saa vaikka kuinka yrittää. Onneksi sain ihanan vinkin FB:n leivontaryhmästä sekoittaa joukkoon myös violettia väriä. Ja avot..... kikka toimi sain sen täydellisen pastellisinisen!

 
Valmiin kakun koristelin vielä kakkupitsillä (cake lace).
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!