sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Jääkiekkopaitakakku

Esikoisen joukkuetoveri vietti syntymäpäiviään ja hänen äitinsä kysyi että jos tekisin hänelle kakun. Sankari täytti seitsemän ja toiveena oli jääkiekkoaihe ja kakkuun joukkueen logo . Tiedustelin lähempänä ajankohtaa että minkä joukkueen logoa alan tekemään. No kuinkas ollakaan poika toivoi oman joukkueen logoa. Ajattelin viedä alkuperäistä ideaa vähän vielä eteenpäin ja päätin kokeilla kuinka onnistuu paidan tekeminen kakusta.
 
Kuten varmaan tiedätte harvoin me täällä peräkylillä (tarkoitan Suomea) päästään mitään keksimään mitä ei joku jenkkilässä tai briteissä olisi jo keksinyt. Siksi luotankin siihen että ystäväni google paljastaa minulle muiden versiot :) Kuvahaulla löytyikin paljon paita aiheisia kakkuja ja niitä mukaille tämänkin toteutin.
 
Helppoa oli että minulla oli ihan "elävä" malli, kiikutin oman poikani paidan keittiöön roikkumaan ja siitä otin mallia. Päädyin kuitenkin ottamaan mallia vieraspaidasta joka on valkopohjainen koska virallinen paita on musta. Musta massa on vaan jotenkin omituisen makuista. Toki olisin voinut hopeatoffeesta tekemään massaa, mutta siihen ei aika riittänyt. Sain tämän idean ihan viime tinkaan ja olin onnellinen että oikeat värit löytyivät laatikosta :)
 
Tein kakun neiliön malliseen säädettävään reunavuokaan. Pohja taisi olla 7 munan sokerikakkupohja, mutta itse täytteestä ei ole enää mitään mielikuvaa. Pitää varmaan päivitellä näitä kakkuja tänne ripeämpään tahtiin jotta jää mieleen :P Koristeet ja päälinen on sokerimassaa ja kaulintamassaa. Kirjaimet tein vapaalla kädellä, jouduin tekemään muutamaan kertaan koska eivät millään meinanneet mahtua paidan selkään. Numeroihin mies teki minulle leivinpaperista kaavat :D
 


 


4 kommenttia:

 1. Mitkä vuoan mitat tuossa 7 munan kakussa?

  Ihania kakkuja oot tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit kuule pahan :D Minulla on sellainen säädettävä reunavuoka, joka laitetaan pellin päälle, ja säädän sen summanmutikassa hyvän kokoiseksi. Mutta nyt kun tein viime viikonloppua kirjakakun niin pohjan koko oli sama 7 munaa ja mittasin vuokan A4 arkin kokoiseksi. Ei siis varmasti pahasti heitä jos veikkaan että tuo lätkäpaita oli saman kokoinen :)

   Ja kaunis kiitos :)

   Poista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!