maanantai 6. toukokuuta 2013

Rantakakku

Ihan ei täällä pohjolassa ole rantakelit, mutta etelä-Euroopassa varmasti paistatellaan jo rannalla. Koulukaverini vanhemmat "muuttavat" kesäksi etelään ja heitä haluttiin muistaa kakulla.
 
Heti kun kuulin sanan ranta niin ideat alkoivat sinkoilla päässä. On hauskaa tehdä jotain ihan uutta kun ideoita riittää vaikka ja kuinka. Itse en osaa olla niin järjestelmällinen että luonnostelisin kakusta kuvaa, mutta listaan ideoita jotka voisivat aiheeseen sopia sitten yritän sommitella niitä kakkun päälle. Nyt kakku jäi kaipaamaan jotain, enkä millään keksinyt mikä se jotain oli.  Lopulta kuitenkin se viimeinen ja paras idea tuli aviomieheltä kun jotain piti vielä keksiä pisteeksi iin päälle. Vesi kun näytti niin tyhjältä.....
 

 
Kakku on 7 munan sokerikakkupohjalla, täytteenä laktoositon lemoncurdmousse.
Kakku on koristeltu ja päällystetty sokerimassalla. Hiekkakakut on vahvistettu liivatevedellä. En tiedä mistä sen keksin, mutta se toimi. "Hiekka" on siis keksimurua.
 
 
 
Kakun päällisen tein marmorointitekniikalla. Sekoitin muutamaan erisävyistä sininstä massaa yhteen ja kaulin. Tässä vielä kuva kakusta kun massalevy on laitettu juuri sen päälle.
 
 
Näitä vaihekuvia tulee otettua luvattoman harvoin. Olisko joku kiinnostunut näkemään enemmän vaihekuvia?
 
 


8 kommenttia:

  1. Mua ainakin kiinnostaa myös vaihekuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietään että kiinostusta löytyy. Jatkokysymys kuuluu että millaiset vaihekuvat olisivat hyviä?

      Poista
  2. Nyt alko tekeen mieli uimaan =D Tulis äkkiä jo kesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, tulis jo kesä :) Tänään on onneksi lämpöä riittänyt täällä etelä-Suomessa. Ihan ei kyllä uimaan arvaa mennä....

      Poista
  3. Mua kanssa :) Ja kerroppas, että miten noi "rypyt" saa sileiksi tosta sokerimassasta. Eli just kun kaulittu massa on lätkästy kakun päälle niin mitäs sitten?!? Meillä tuo viimeistely vaihe ontuu aina ja joudun tarjoilemaan "rumia" kakkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryppyjen siloittamissen on ihan oma työkalu. Itselläni ei sitä ole, teen sen ihan vaan kaulimella ja käsin. Kun nostan kaulitun massalevyn kakun päälle (kuten tuossa kuvassa yllä) kaulin sen muutaman kerran varovasti päältä. Sitten alkaa sivujen työstö. Käyn reunat läpi kohta kohdalta silittäen massan käsillä kakun kylkiin kiinni. Kun massaa on tarpeeksi (että jää hyvin yli reunojen) on tuo vaihe paljon helpompi.

      Poista
  4. Kutsuu uimaan kakkusi! Hiekka on mainio idea :)) Saako blogisi linkittää omaani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus on vähän hidasta näin loma aikaan ;)
      Kiitos Sokerimuru. Tietenkin saa linkittää :D

      Poista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!