sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Valkosuklaa-puolukkamuffinit kinuskikuorrutteella

Muffinit on yksi minun suosikki leivonnaisista. Ne ovat niin helppoja tehdä ja niitä saa muunneltua niin moneen makuun. Lauantaina oli meillä taas kunnon sukumiittinki käynnissä minun mummolassani. Ajattelin että jotain kivaa on mukana sinne vietävä ja nappasin mukaan muffari ainekset. Olimme aamun aloittaneet torilla ja sieltä mukaan tarttui litra puolukoita jotka suorastaan huusivat minulle että laita meidän johonkin leivonnaiseen.

Yksi muffareiden helppous on se että käytän aina yhtä ja samaan hyväksi havaittua perus reseptiä jota muokkaan omien tarpeiden mukaan milloin mitenkin. Eilen mentiin näin:

Valkosuklaa-puolukkamuffarit (12kpl):

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5 dl jauhoja
2 leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
1,5 dl maitoa
130g valkosuklaata
2dl puolukoita (tai enemmän)

Vaahdota sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon vähitellen maidon ohella. Rouhi suklaa ja sekoita ne ja puolukat taikinan joukkoon. Paista uunissa 13-15min 225 astetta.

Päällisen tein 2dl kinuskikastiketta ja purkillisesta floravispiä. Vatkaa vispi kovaksi vaahdoksi. Vispaa myös kinuskikastike vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Jos ovat liian löysää voit jämäköittää seosta 2 liivatteella ja tilkalla maitoa (liivatteet kylmään veteen n. 10min. Kuumenna maito ja sulata puristetut liivatteet joukkoon). Pursota jäähtyneiden muffareiden päälle ja koristele puolukoilla.


8 kommenttia:

  1. Kiitos vielä näistä herkuista. Olivat niin hyviä. Pakko tehdä myös kotona.

    VastaaPoista
  2. Aija, kiva että maistui. Kyllä omaankin suuhun ne aldente versiot oli hyviä ;)

    Anni, mä ajattelinkin että sulle vois maistua :)

    VastaaPoista
  3. M halusi näitä syntymäpäivilleen. Muisti kuinka hyviä olivat. Muistatko kuinka kauan ne al dente -versiot oli uunissa?

    VastaaPoista
  4. Aija, tossa muuten näkyy hyvin se että kuinka niille wilttonin vuokille käy. Ei ole kovin pilkullisia enää. Ne al dente versiot tais olla sen n. 13min

    VastaaPoista
  5. Kiitos telineestä! mun vuo'at on Culpit-merkkisiä. Siinä väitetään että ovat paksua paperia ja kestää rasvan. Huomenna sen näkee. Jos ei onnistu niin laitan toisen päälle.

    Silloin tais olla vielä se vanha uuni kun teit näitä. Se ei välttämättä ollut enää niin tehokas. Meidänkin uuni on nyt 10 vuoden jälkeen huomattavasti menettänyt tehoaan, etenkin kotiäitivuosien jälkeen.

    VastaaPoista
  6. Mun pitikin soittaa että tuliko perille. Kerro sitten että miten meni niiden vuokien kanssa. Mäkin ostin jotain uusia, mutta en ole vielä niitä testannut. Mun mielestä silloin oli jo se uus uuni!? Siitähän on jo tosi paljon aikaa kun se vanha hajosi?

    VastaaPoista
  7. Hei, jouduin käyttämään mustikkaa kun meillä ei ollut puolukkaa riittävästi pakkasessa. Mustikan väri tuli läpi paikoittain vuo'ista mutta jos sitä ei olisi ollut niin olis ollut ihan hyvä.

    Tuo kinuskikermavaahto ei onnistunut. Siitä tuli tosi löysää. Kaksi liivatelehteä ei pelastanut tilannetta. Ehkä sillä kinuski kastikkeellakin on merkitystä. Mulla oli pirkan. Kävin sitä valmistavalla tehtaalla toissa viikolla Kouvolassa, niin piti testata;) Mut ei ainakaan siis tuohon vaahtoon sopinut ollenkaan.

    Teline lähti tänään kuriirin matkaan;)

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!