Siirry pääsisältöön

Sitruuna-valkosuklaa-jugurttimuffinsit


Nämä muffinit eivät näöllään koreile, mutta veivät kyllä kielen mennessään (vaikka itse nyt kehunkin). Paljon on tullut leivottua tummia suklaamuffareita, joten halusin tehdä välillä jotain vaaleitakin. Sitten sain tällaisen idean ja kokeilin.

Sitruuna-valkosuklaa-jugurttimuffinit (24kpl):
  • 300g margariinia
  • 3dl sokeria
  • 4 munaa
  • 7dl jauhoja
  • 4tl leivinjauhetta
  • 3dl maustamatonta jugurttia
  • 1 sitruuna (mehut n. 1dl ja kuori)
  • 260g valkosuklaata
Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehut. Pilko valkosuklaa. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää yksitelle munat. Lisää joukkoon osa kuivista aineista ja sitruunan mehusta vuorotellen. Lisää joukkoon loput kuivat aineet ja jugurtti. Viimeiseksi kääntele joukkoon sitruunan kuori ja valkosuklaa rouhe. Paista uunissa 200 astetta 12-13min. Nämä saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. 

Kommentit

  1. NÄmä oli niin hyviä että ihan pakko tehdä piakkoin. Olivat mehukkaita eikä kuivia ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. Voi näitä pitää kyllä kokeilla!Ehkäpä ristiäisiin tarjolle!

    VastaaPoista
  3. Aija, kiva että maistui. Kannattaa otta ajoissa uunista että mahukkuus säilyy.

    Sini, nää varmaan säilyy hyvin myös pakastimessa että jos teet ennakkoon ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria