Siirry pääsisältöön

Mansikkainen marenkikakku



Juhannuspäivänä tuli pyöräytettyä tälläinen britan tyyppinen mansikkakakku. En ole aikaisemmin tehnyt tälläistä kakkua ja sen kyllä huomasi. No, seuraavalla kerralla olen sitten jo viisaampi. Hyvää kakku oli, aika makeeta. Mansikoitakin voisi olla enemmän jotta se hieman tasaisi makeutta.

Mansikkainen marenkikakku (n. 10 hlölle):

pohja:
- 4 munan keltuaista
- 2 dl sokeria
- 0,5 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 1dl voita sulatettuna

marenki:
- 4 munan valkuaista
- 2,5 dl sokeria

täyte ja koristelu:
- 500g mansikoita (tai muita marjoja/hedelmiä)
- 2,5 dl flora vispiä

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet, maito ja jäähtynyt voisula. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja lisää sokeri joukkoon vähitellen vatkaten. Levitä pohja pellille ja marenki siihen päälle. Paista uunin ala tasossa 175 astetta n. 20 min. Ota kakku jäähtymään. Pilko mansikat ja vatkaa vispi. Leikkaa kakku kahtia, levitä väliin osa kermasta ja mansikoita. Käytä loput päälle koristeluun.


Kommentit

  1. Ihania ja herkullisen näköisiä kakkuja.:) Taidanpa jäädä seurailemaan blogiasi.:)

    VastaaPoista
  2. Essi, kiitos sanoistasi :) Ja tosi mukava kun tänne löysit, on ihana saada uusia lukijoita ja kommentoijia :)

    VastaaPoista
  3. Ihan hyvä kakuksi :D Missä mansikkaa, siellä kesän herkkua !

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria