Siirry pääsisältöön

Rabarberpaj


Yksi mun omista kesän suosikki mauista on raparperi. Ihan en sitä enää pysty pelkältään syömään niin kuin lapsena, mutta ah kuinka ihanaa se on piirakassa. Toisesta blogistani voikin lukea meidän kesälomasta ja automatkastamme Ruotsiin ja Tanskaan, Ruotsista ovat myös nämä raparperit tuotu. Oma puska oli ihan pieni kun lähdettiin, joten varmuuden vuoksi saatiin tuliaisia (tuli kyllä reissussakin muutama piirakka tehtyä). Oli omat varret kyllä kasvaneet matkan aikan, mutta herkkua olivat myös nämä Ruotsalaiset "sukulaiset".

Reissussa tein samalla reseptillä koko pellillisen, mutta poikien synttäreille tein näitä mini-piirakoita (n. 30 kpl).

Raparperi-mansikkapiirakka:

  •  300g voita/margariinia
  • 3dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2dl grahamjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1l raparperia
  • 3dl mansikoita
  • 6dl kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 1,5dl sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon yksitellen munat. Lisää joukkoon kuivat aineet hyvin sekoittaen. Pilko raparperit ja mansikat. Sekoita kermaviili, sokerit ja lisää joukkoon pilkottu raparperi. Painele taikina tasaiset uunivuokaan (tai muffinipelteihin jos teet mini versioita) ja kaada päälle täyte. Lissä vielä päälle pilkotut mansikat. Paista uunissa 200 astetta n. 30min.

Kommentit

  1. Olivat kyllä todella hyviä! Voisin itsekin tehdä jos jostain sattuisi tulemaan raparperejä. Vuosi sitten mulla meni hampaista kiilteet joksikin aikaa, kun popsin raparbereja vähän liikaakin. Tämä on hyvä resepti kun on kermaviiliä tasoittamassa.

    VastaaPoista
  2. Aija, kiva että maistui. Noita ei tainnut monikaan maistaan. Tais olla niin paljon muuta syötävää, että nuo jäi vähän niin kuin yli ;)

    VastaaPoista
  3. Mun ehdottomia herkkuja myös!Anoppi tekee hyvää mansikka-raparperipiirakkaa ja samoin ihan tosi hyvää mehua!

    VastaaPoista
  4. Sini, mansikka-raparperi mehu kuulostaa herkulta!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria