Siirry pääsisältöön

Kesäkakku Liisille



Rakkaan ystäväni kuopus täytti kesäkuun alussa 2-vuotta ja tänään vietettiin hänen syntymäpäiviään.

Sain Liisin kakkuun vapaat kädet, kunhan siinä vaan oli vaaleanpunaista. Alkuperäinen visio oli vähän erilainen ja olin jo koristeetkin tehnyt kun vaihdoin suunnitelmaan (käyttäen kuitenkin samoja koristeita). Lopullista designia lainasin Anckan blogista, mutta luvan kanssa ;D

Kakussa oli 3 munan sokerikakku pohja (20cm vuoka). Kostutus spritella, välissä sipaisu lemoncurdia ja täytteenä tuoreista mansikoista tehty vaniljainen täyte. Päällinen "vaahtokarkkimassaa" ja koristeet sokerimassaa.

Vaniljainenmansikkatäyte (20cm vuoka):

- 2,5dl flora kuohua
- 200g tuorejuustoa
- 250g tuoreita mansikoita
- 4 liivatetta
- sokeria oman maun mukaan
- 3 tl vanija-aromia
- tilkka sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko mansikat. Vatkaa kuohu ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet sinne. Sekoita hyvin täytteeseen. Lopuksi sekoita mansikat joukkoon.



Aurinkoista synttäriä aurinkoiselle Liisille!

Kommentit

  1. Hei! Nyt taisin vasta löytää tämän kakkublogisi Leivontafoorumin kautta. Aiemmin olemme 'tavanneet kyllä siellä '..smile' -puolella!

    Kakku on sievä, herttainen pienelle päivänsankarille juuri sopiva.
    En ole itse näiden massojen perään, mutta niillä harjoittelen kukkia ja kuvioita.

    VastaaPoista
  2. Nami-hiiri, kiva kun löysit tännekkin. Mulla ei tätä blogia olekkaan ollut kovin kauaa, enne kaikki olivat sulassa tuolla smile puolella :) Ei sillä että kakuille ja vaatteille olisi nyt riitaa tullut, halusin vaan avata oman kakkublogin :D

    Kiitos sanoistasi. Itse en pidä enää ollenkaan massojen mausta (jätän yleensä syömättä), mutta pidän niistä täytekakuissa koska niillä saa hauskasi kaunista aikaan. Sopivat erityisesti lasten kakkuihin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria