Siirry pääsisältöön

Cake pops


Vihdoinkin, sain selätettyä tämän herkun ;) Osa mun lukijoista varmaan muistaa sen edellisen farssin joka näiden popsien tekemisestä viime marraskuussa muodostui. Niistä tuli siis niitä surullisen kuuluisia "kalapullia ketsupilla", mieheni sanoja lainatakseni. No nyt tuli sitten sen näköisiä mitä pitikin ja voin kertoa että olin enemmän kuin tyytyväinen.

Ohjetta näihin on vaikea antaa, koska määrät ovat vähän haku ammuntaa. Mutta minulla siis oli kaupan valmiskakkupohja (kolme keroksinen), 2 vaniljan makusta tuorejuustoa ja pussillinen Wilttonin Candy meltsejä. Kakku murustetaan ihan pieneksi ja sekoitetaan tuorejuusto joukkoon. Siitä massasta pyöritellään palloja jotka laitetaan jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi. Candymelts sulatetaan pussin ohjeen mukaan ja itse lisäsin joukkoon vielä Criscon kasvirasvasekoitetta (Confetti) joka teki siitä juoksevampaa. Sitten vaan dippailtiin.

Omaan suuhun noi oli aivan liian makeita, mutta lapset niitä veti kaksi käsin. Voi tietenkin olla sekin että olivat tikun nokassa ;)

Mutta näitä nähdään varmasti lisää, mä meinaan innostuin näiden tekemisestä. Pitää vaan odotella jotain hyvää tekosyytä tehdä lisää.

Kommentit

  1. Edelleenkin kuulostavat erittäin herkullisilta! Ja nyt olin heti kartallakin että mistä on kyse. :D

    Hmmm, olisko hyvä tekosyy ristiäiset?

    Ps. Aivan aiheen vierestä, kehto on viimein paikallaan! Saatiin Annilta miehineen konsultaatio apua kun koolaukset ei osuneet kohdalle ja nyt kehto on juuri oikeassa paikassa ja peti pedattuna. <3

    VastaaPoista
  2. Nina, hyviä mutta erittäin makeita. Ristiäiset on aina hyvä syy ;D

    Ihanaa että kehto on katossa ja sait sen oikeeseen kohtaan. Olikin vähän huolissani että jos joudut laittamaan sen ihan toisaalle minne ajattelit. Kyllä se vaan on niin ihana pedattuna, muistan kuinka olen sitä tyhjänä ison mahan kanssa ihaillut piiiiitkiä aikoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria